V tekmi 6. kroga zelene skupine sta se v Novem mestu pomerila Krka in Črnuče. Zmaga je po petih nizih pripadla gostom, nič manj veseli pa niso bili Novomeščani, ki so si s prigarano točko priborili dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Prvo ime tekme je bil z 20 točkami kapetan domačih, Martin Kosmina.

1 . DOL za moške, zelena skupina, 6. krog
Krka – Črnuče
2:3 (28:26, 25:22, 21:25, 22:25, 9:15)

Športna dvorana Marof, 13. april 2018, gledalcev: 150. Sodnika: Markelj Blaž, Kern Matjaž
Krka: Ožbalt (L), Erpič G. 6, Vrhovšek 13, Kosmina 20, Borin (L), Erpič U., Kafol 1, Pucelj 2, Bregar 12, Lindič 1, Klobčar, Renko 1, Turk 16, Dimič. Trener: Jože Časar
Črnuče: Kodrič 5, Mihelčič 2, Hafner 5, Čopi 7, Ponikvar 19, Tepić 4, Kumer Ž. 11, Jurić 6, Donik (L), Kumer D. 3, Slovnik 7, Uršič 6. Trener: Marko Brumen.

Krkaši so se zavedali pomena tekme in temu primerno so tekmo tudi odprli. Črnučani imeli sprva nekaj težav pri sprejemu novomeškega servisa, zato je domačim po prvem tehničnem odmoru uspelo pobegniti na štiri točke prednosti. Sledilo je nekaj nihanj v igri obeh nasprotnikov, zato sta ekipi točke osvajali v serijah. V končnico sta vstopili poravnani na 21. Nobena izmed ekip ni popuščala. Gostje so si priigrali dve zaključni žogi, toda obakrat se jim je zatresla roka na servisu. Naposled so Krkaši izkoristili dano priložnost. Prvo zaključno žogo domačih je gostom še uspelo ubraniti, drugo pa je z uspešnim blokom izkoristil Grega Erpič in domače popeljal v vodstvo z 1:0 v nizih. (28:26).

Črnučani so drugi niz odprli s serijo petih točk in strateg domačih je bil hitro primoran poseči po polminutnem odmoru. Gostov to ni zmedlo, še naprej so uspešno servirali, v napadu pa se je razigral Čopi. Sčasoma so se novomeški odbojkarji le prebudili in prednost gostov se je pričela topiti. Na drugi tehnični odmor so po uspešnem bloku Kosmine z minimalno prednost tako odšli domači. Goste še naprej pestile težave v napadu, na drugi strani mreže pa je Pucelj uspešno zalagal Vrhovška in Turka. Ko je pri 21:16 že kazalo, da bo niz brez težav pripadel Krki je Ponikvar s pomočjo soigralcev uspel znižati na 21:19. Bližje gostom ni uspelo. Turk je z zvitim napadom priigral prvo zaključno žogo, tretjo je z uspešnim napadom izkoristil Vrhovšek. (25:22)

Začetek tretjega niza je bil izenačen. Prvo večjo prednost so si z delnim rezultatom 3:0 priigrali gosti in odšli na drugi tehnični odmor s tremi točkami prednosti. Krkaši so do končnice uspeli izničiti prednost in ujeti goste na 20. točki. Domače je v vodstvo z uspešnim napadom popeljal Turk, nato pa so sledile temne minute domačiih, ki so praktično podarili tretji niz gostom. Storili so štiri lastne napake, Ponikvar pa je pristavil še en blok in gosti so zasluženo slavili. (21:25)

Tudi četrti niz je bil razburljiv vse do konca. Še enkrat več sta ekipi v končnico vstopili poravnani na 20, podobno kot v predhodnem nizu pa so tudi tokrat več zbranosti pokazali gosti. Jurič je z blokom ujel Turka in Črnuče popeljal v vodstvo. Kosmina je napad z druge linije poslal izven igralne površine. Jurič je z močnim napadom priigral prvo zaključno žogo za goste. Sledila je še ena napaka domačih in gosti so tekmo zasluženo podaljšali v peti niz.

Pred odločilnim petim nizom so iz Nove Gorice prispele razveseljive novice za novomeške odbojkarje. Triglav je slavil zmago s 3:1, Krkaši pa so že imeli v žepu dva osvojena niza in s tem tako želeno točko več od GEN-I Volleya v boju za obstanek. Priložnost za dokazovanje so tako dobili mlajši odbojkarji, postavi sta premešala tako domači kot gostujoči trener. Tekmovalni naboj je razumljivo nekoliko padel, kljub temu pa smo še lahko videli nekaj lepih točk. Peti niz in s tem zmaga je pripadla gostom, toda razlogov za veselje je bilo dovolj tudi v domači vrsti.

Martin Kosmina, kapetan domačih: »Dva seta smo odigrali zelo dobro, nato pa je bil opazen padec v koncentraciji. Na srečo nam je šel na roko izid druge tekme, tako da nam je na koncu uspelo osvojiti tako želeno točko več od Novogoričanov in si s tem zagotoviti dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi.«

Rezultati tekem 6. kroga zelene skupine
Krka – Črnuče 2:3 (28:26, 25:22, 21:25, 22:25, 9:15)
GEN-I Volley – Triglav Kranj 1:3 (25:22, 24:26, 20:25, 23:25)

Lestvica ob koncu zelene skupine
Triglav Kranj 32 točk
Črnuče 31
Krka 16
GEN-I Volley 15

Krkaši so si s to zmago priborili dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Nasprotnik bo drugo uvrščena ekipa z druge lige, kot kaže bo to Fužinar SijMetal Ravne. V kolikor katera izmed prvo ali drugo uvrščene ekipe zavrne nastopanje v prvi ligi, morda dodatne kvalifikacije niti ne bodo potrebne.