Deseterica mlajših dečkov, Erazem Jakše, Jaka Radoš, Nejc Makarovič, Aljaž Kopina, Žan Šuštarič, Žiga Kokalj, Gabrijel Laknar, Val Vrhovec, Matic Šturm in Lovro Šimec, se je odzvala vabilu udeležbe na mednarodnem turnirju v mali odbojki za Pokal Savinjske doline, ki je za kategorijo dečkov potekal v Šempetru in Braslovčah v soboto, 21. 4. 2018. Starši Kokalj, Laknar, Vrhovec in Makarovič so poskrbeli za prevoz in podporo s tribun. Trenerja Luka Brulec in Andrej Prah pa sta usmerjala mlade igralce skozi nove odbojkarske dogodivščine.

Med šestnajstimi ekipami je Krka osvojila več kot je bilo pričakovati. Namreč po drugi dramatični zmagi v svoji skupini D nad favorizirano Brezovico potem, ko so Radoš, Jakše, Kopina in Makarovič po zaostanku s 13 : 18 v prvem nizu zaigrali bolj zavzeto, poslušno (žal še vedno ob stalnih navodil trenerja in premalo samostojnosti), borbeno in nekoliko bolj natančno, so najprej izid izenačili ter celo povedli z 21 : 20. Brezovčani so nato izkoristili dve napaki Krke in imeli kar 4 set žoge. Krka jih je vselej ubranila z obrambno igro in nekaterimi boljšimi idejami v napadu ter svojo prvo set žogo izkoristila za zmago z 29 : 27. Povsem nova druga četvorka v sestavi Šuštarič, Kokalj, Laknar in Vrhovec je zaigrali presenetljivo zelo dobro: Žan Šuštarič je že v začetku niza dvignil Krko na noge z dvema blokoma za 3 : 0, Val Vrhovec je pokazal svojo najboljšo predstavo v tej sezoni, Gabrijel Laknar je pretil z raznovrstnimi napadi ter temu dodal odlično igro v obrambi, Žiga Kokalj pa je kljub bolečinam v gležnju dodal nekaj atraktivnih točk v napadu. Obe ekipi sta bili do 22. točke povsem izenačeni, nato pa so Krkaši odlično servirali ter s tremi raznovrstnimi napadi prisilili nasprotnike, da so storili tri neizsiljene napake – 2 : 0 za Krko.

Krka si je s to zmago zagotovila nastop na četrtfinalni tekmi turnirja. Če bi v zadnji tekmi skupine D premagala še odlične Braslovče, bi imeli tako lažjega nasprotnika. Trener Prah je zato taktiziral ter v prvem nizu postavil drugo četvorko, v drugem pa prvo, kjer sta priložnost za igro ponovno, po uvodni zmagi nad drugo ekipo ACH Zmajčkov, zaigrala Lovro Šimec in Matic Šturm. Po dveh nizih je bil rezultat izenačen – 1 : 1. Zmagovalca skupine je tako odločil tretji niz, ki se je po prirejenih pravilih turnirja igral do 15. točke. Žal pa je bila prva četvorka preveč nerazpoložena in nedejavna ter s svojimi številnimi neizsiljenimi napakami poklonila dobro polovico niza. Po vodstvu Braslovč z 11 : 4 so Aljaž, Erazem, Nejc in Jaka zaigrali veliko bolje ter z delnim izidom 6 : 4 dostojno izgubili morda priložnost za preboj v final 4.

V četrtfinalni tekmi je Maribor brez težav premagal Krko z 2 : 0 v nizih in s 50 : 24 v točkah. V tej tekmi se je pokazalo, da Dolenjci zaostajajo za bolje uvrščenimi ekipami tudi na področju koncentracije, vzdržljivosti in kondicijske pripravljenosti.

Ekipa Krke je dosegla končno 5. do 8. mesto, kar je za ekipo, ki je sestavljena iz mnogih začetnikov in igralcev, ki imajo za seboj veliko manj ur treningov, velik uspeh.

MOK