Na polfinalnem turnirju državnega prvenstva v mini odbojki, ki je potekalo v nedeljo, 22. 4. 2018, so se med seboj pomerile štiri ekipe: KEKOprema Žužemberk, MOK Kočevje, Salonit Anhovo in Krka.

V prvem krogu sta se pomerili ekipi domačega Kočevja in Salonita. Domačini so brez težav ugnali goste iz Kanala ob Soči s 3 : 0 v nizih. Prav tako so v prvem krogu turnirja med seboj merili moči dečki Krke in Žužemberka. Več znanja so prikazali slednji, ki so najprej povedli z 2 : 0 v nizih, nato pa z mešano trojko klonili proti standardni prvi postavi Krke ter tako omilili poraz Krke z 1 : 2.

V drugem krogu si je z drugo zaporedno zmago na turnirju pot v finale štirih ekip zasluženo priigrala Žužemberska posadka, ki je bila na turnirju tudi najštevilčnejša s kar 14-timi igralci. Tokrat so premagali domačine.

Posadka Krke v sestavi Julij Ogulin, Enej Fink, Jure Kastelic, Arne Oblak, Val Udovič, Jure Selan in Žiga Kastelic je prav tako zasluženo premagala goste iz Kanala s 3 : 0 v nizih.

V zadnjem krogu so si Žužemberčani priigrali še tretjo zmago in sicer nad Salonitom s 3 : 0.

Dvoboj med domačim Kočevjem in gosti iz Novega mesta pa je odločal o drugem udeležencu finalnega turnirja. Favoriti so bili vsekakor Kočevci, ki so že lani dosegli vrhunsko uvrstitev v državnem prvenstvu in ki so v letošnji sezoni že dvakrat brez težav ugnali Krko. Tokrat pa jim je to uspelo veliko veliko težje. Jure Selan, Žiga Kastelic in Val Udovič so s svojo borbeno igro poskrbeli, da so se tako domači navijači in igralci kot navijači Krke tresli za predvideno, oziroma na drugi strani presenetljivo uvrstitev v finale celoten prvi niz. Krka je v prvem nizu celo povedla trikrat za dve točki toda potem so vsakokrat Krkaši naredili nekaj nepotrebnih taktičnih in postavitvenih napak v obrambi ter omogočili domačinom, da so vsakokrat držali najtesnejši stik s Krko. Obe ekipi sta v končnici imeli nekaj set žog. Niz se je končal šele po maratonski izmenjavi točk in žog s 36 : 34 za Kočevje.

V začetku drugega niza je prijetno presenetila trojka Krke v sestavi Enej Fink, Julij Ogulin in Jure Kastelic ter na račun slabšega sprejemanja Kočevja povedla s 15 : 5. Dišalo je že po tretjem nizu in lepi priložnosti za prvo trojko, da tretji niz dobi ter se tako senzacionalno pridruži ekipam finalnega turnirja. Takrat pa se je slika obrnila, domačini so bolje izvajali začetne udarce, sprejemalcem Krke pa so povsem odpovedale noge. Kočevska druga trojka je do konca niza obdržala potrebno mero koncentracije za izvajanje nevarnih začetnih udarcev in za uspešno igro v obrambi ob zelo predvidljivih napadih Krke ter z delnim izidom 20 : 6 porazila drugo trojko Krke.

V tretjem nizu je trener Kočevja Aleš Drobnič dal priložnost novemu igralcu ob dvema igralcema prve postave. To je izkoristila trojka Kastelic, Selan, Udovič in kasneje še Arne Oblak, ki je doslej odigral svojo najboljšo tekmo, ter dobila častni niz s 25 : 17.

Vsem igralcem veljajo čestitke za to, da so preživeli dolg in naporen turnir polnim novih odbojkarskih in življenskih izkušenj.

Najmlajši člani MOK Krka se bodo v maju pomerili na turnirju za 5. do 8. mesto, kar je že sedaj velik uspeh.

MOK