Včeraj se je zaključilo državno prvenstvo v odbojki za moške. ACH Volley je še na tretji tekmi ugnal Calcit Volley in s tem slavil 14. zaporedni, skupno 15. naslov državnega prvaka. 

Ljubljančani so podobno kot na predhodnih tekmah povsem nadzirali potek srečanja. Boljši so bili prav v vseh odbojkarskih elementih in na koncu so zasluženo slavili s 3:0.

Za odbojkarji ACH Volleya je še ena izredna sezona. O njihovi dominantnosti priča tudi dejstvo, da so sezono končali brez poraza, v končnici pa niso oddali niti niza.

1. državna odbojkarska liga, moški, finale

1. tekma: ACH Volley : Calcit Volley 3:0 (20, 18, 16)
Babkov 15, Đirlić 11, Videčnik 10, Pokeršnik 9; Pereira 12, Okroglič 6, Štembergar Zupan 5

2. tekma: Calcit Volley : ACH Volley 0:3 (-20, -22, -18)
Pereira 16, Vidmar 12; J. Pokeršnik 17, Purić 12, Đirlić 11

3. tekma: ACH Volley : Calcit Volley 3:0 (17, 16, 20)
Đirlić in Purič 14, Babkov 9, Videčnik 8; Štembergar Zupan 8, Pereira in Gil 5

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ”Čestitke Kamniku za dobro borbo v finalni seriji. Mislim, da jim je na koncu zmanjkalo energije, mi pa tekme odigrali na res visoki ravni. Vesel sem za svoje igralce in za klub, da smo dokaj gladko osvojili državni naslov. Dominirali smo pravzaprav skozi celotno sezono v domačem tekmovanju, kar smo v finalu tudi dokazali.”

Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyja: ”Mislim, da letos realno nismo uspeli enakovredno igrati proti ACH Volleyju. Razlika je bila nekoliko prevelika, da bi lahko v seriji treh tekem pripravili presenečenje. Mi pa je žal, da nismo bili bližje in pa predvsem za energijo, ki smo jo pokazali. Lahko bi pokazali več volje, vendar se je težko motivirati, če igra ne steče. To je edino, za kar menim, da bi lahko bilo boljše, toda po bitki je najlažje biti general.’

V boju za tretje mesto sta se pomerila Salonit Anhovo in Panvita Pomgrad. Kanalci so domačo tekmo dobili gladko z rezultatom 3:0, za dokončno osvojitev bronaste medalje pa so se morali v Murski Soboti precej potruditi. Panvita se je dobro upirala, toda po petih nizih je tekma in s tem medalja le pripadla odbojkarjem Salonita.

1. državna odbojkarska liga, moški, za 3. mesto

1. tekma: Salonit Anhovo : Panvita Pomgrad 3:0 (24, 19, 13)
Vrtovec 21, Čabarkapa 16; Bogožalec 15, Grut 10

2. tekma: Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo 2:3 (15, -19, -24, 21, -14)
Grut in Bogožalec 20, Rojnik 18; Vrtovec 22, Čabarkapa 18, Basaneže 12

Dodatne kvalifikacije za obstanek

Odbojkarji Krke so v letošnji sezoni osvojili predzadnje mesto in se bodo morali za obstanek med elito še potruditi. Neposredno uvrstitev v prvo ligo so si po osvojitvi druge lige priigrali odbojkarji Šoštanj Topolšice, ki se tako po nekaj letih zopet vračajo med najboljše. Drugo mesto je osvojila ekipa Fužinar Sij Metal Ravne. V dodatnih kvalifikacijah za prvoligaško vstopnico se bodo tako pomerili Novomeščani in Korošci. Prvo tekmo bodo gostili Krkaši in sicer 5. maja, povratna bo teden pozneje na Ravnah na Koroškem.

Povezave