Polfinalni turnir za starejše dečke je potekal v OŠ Toma Brejca v Kamniku v nedeljo, 6. 5. 2018. Za deseterico igralcev Krke in oba trenerja, Andreja Praha in Luko Brulca, tekmovalni del ni trajal dolgo.

Posadka Krke je, v primerjavi s skupnim uro in pol ogrevanja, kolikor so igralci porabili za pripravo na tekmi proti Braslovčam in Calcit Volleyu iz Kamnika, po samo uri in 12 minut čiste igre gladko izgubila obe tekmi z neslavnim rekordom – od skupno 100 točk, kolikor sta jih v štirih nizih dobili obe nasprotni ekipi, je postava s kapetanom in sprejemalcem Jako Pavlinom (19 točk in 12 neizsiljenih napak), sprejemalcem Davidom Cimermančičem (11/13), liberom Matevžem Hvalo (-/8), blokerjem Joštom Brulcom (2/3), organizatorjem igre Borutom Hočevarjem (3/3), blokerjem Timotejem Pavličem (3/3) ter korektorjema Juretom Vidmarjem (1/4) in Erazmom Jakšetom (1/2) naredila kar 48 neizsiljenih napak (48 %). Zanimivo je dejstvo, da so vsi trije sprejemalci skupaj z napakami poklonili eno tretjino vseh točk!

Neizsiljene napake:

a) na sprejemu skupaj 18
b) na servisu skupaj 13
c) v napadu skupaj 9
č) ostalo skupaj 8

Igralci Krke so bili od ostalih ekip boljši le pri organizaciji in učinkovitosti napadov prek sredine iz zadnje linije, v vseh ostalih odbojkarskih elementih igre, servisu, sprejemu, bloku, obrambi, medsebojnem spodbujanju in pri pripravi ter izvedbi kontranapadov pa so bili Dolenjci vidno v podrejeni vlogi.

Poleg naštetih igralcev sta posadko Krke sestavljala še Jan Udovič in Vid Dović.

Glede na to, da je bil cilj v A ligi za takšno sestavo ekipe doseči morda 1 zmago, je potrebno vsem igralcem še enkrat čestitati za štiri zmage in uvrstitev med 8 najboljših ekip v Sloveniji.

Klikni tu za ogled podrobnih rezultatov obeh polfinalnih turnirjev

Igralce tako čaka še zadnji turnir, ki bo 20. 5. 2018. Na tem turnirju, kjer bodo sodelovale še ekipe KEKOOprema Žužemberk, Braslovče in Hoče, se bodo pomerili za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

V finale pa so se po izjemni igri v zadnji tekmi turnirja in zmago nad Braslovčani poleg Mariborčanov uvrstili še domači Calcit Volley. Poleg teh ekip se bosta za državnega prvaka pomerili še ekipi Salonita iz Kanala ob Soči in presenetljivo igralci Panvite Pomgrad, ki so v obeh tekmah premagali in celo izločili favorizirane Žužemberčane.

MOK