Najmlajši dečki so na gostovanju v Kanalu ob Soči v soboto, 19. 5. 2018, s turnirsko zmago osvojili odlično 5. mesto v državnem prvenstvu. S tem dosežkom so Enej Fink, Julij Ogulin, Jure Kastelic, Kostja Skenderović, Arne Oblak, Val Udovič, Jure Selan, kapetan Žiga Kastelic ter trenerja Luka Brulec in Andrej Prah postavili nov klubski mejnik kluba za kategorijo mini odbojke.

Igralci Krke so premagali vse tri nasprotnike, domači Salonit s 3:0, Hoče z 2:1 in v odločilni tekmi še Braslovče z 2:1.

Odličen rezultat je bil dosežen s pomočjo vseh sodelujočih. Starši so odlično poskrbeli, da so otroci bili pred turnirjem mirni ter poskrbeli, da so odšli dovolj zgodaj spat. Pomočnik trenerja, Luka Brulec, je v tednu pred turnirjem nadomeščal prvega trenerja ter odlično pripravil ekipo na zahtevne pogoje turnirja s tehnično in psihološko pripravo. Prvi trener, Andrej Prah, je tokrat v vseh tekmah deloval zelo prisebno ter svojim varovancem podajal le najpomembnejše nasvete pred tekmami in med vsemi odmori.

Vozniki prostovoljci so z zmerno vožnjo v skladu s prometnimi predpisi poskrbeli za dodaten občutek varnosti pri otrocih. Navsezadnje pa so si zmago priborili kar vsi igralci sami – s spodbujanjem svojih soigralcev in z željo po najbolje prikazani igri.

K uspehu pa je nenazadnje ogromno prispevala prva trojka, Žiga Kastelic (45/6 !!!), Jure Selan (22/5 !!!) in Val Udovič (6/8), ki je v prav vseh odigranih nizih, teh je bilo kar 6, delovala v obrambi disciplinirano in izredno učinkovito ter sploh ni bilo opaziti kakšne vrzeli. Prav vsi omenjeni igralci so v odbojkarski veščini obrambe še bolj napredovali. Še najbolj pa veseli dejstvo, da je tokrat Val Udovič v zadnji liniji, z razliko od polfinalnega turnirja, ujel veliko večino napadalnih udarcev. Zelo hitro so tudi po nasvetih trenerja spremenili nekatere detajle pri organizaciji napadov, obrambi in pri igri blok – obramba ter tako še dodatno zmedli nasprotnike.

V igri blok – obramba se je v obrambnih nalogah izjemno izkazal Jure Selan, ki je z mnogimi obrambnimi potezami odlično pokril prostor za blokom. Jure je že v začetku tekme proti Braslovčam preostalima igralcema demonstriral, na kakšne načine bo potrebno dosegati točke – z napadalnimi udarci v zadnjo linijo ter s svojimi podajami Žigi v coni 2. Žiga Kastelic je to sporočilo s pridom izkoriščal ter samo v zadnji tekmi proti Braslovčam z napadi dosegel kar 27 točk, kar je bilo več kot polovica vseh točk (45), ki jih je dosegel na turnirju! Seveda pa se je, kot je že pri njemu stalnica in kot je za kapetana tudi spodobno, izkazal tudi v obrambi.

Omenjeni trojki je prav tako uspel rekorden in vrhunski dosežek za to starostno stopnjo – v šestih odigranih nizih so naredili vsega 3 napake na niz!

MOK (foto: M. Oblak)