V soboto, 26. 5. 2018, je v ŠD Marof potekal turnir finala repesaža. V borbi za 9. do 12. mesto državnega prvenstva so na turnirju sodelovale poleg domače Krke še ekipe mlajših dečkov iz Žužemberka, Radencev in Hoč.

Krka je nastopila v postavi Erazem Jakše, Žiga Kokalj, Aljaž Kopina, Žiga Kastelic, Nejc Makarovič, Jaka Radoš, Lev Špes, Žan Šuštarič, Aljaž Vidic, Jure Kastelic, Aljaž Šimec in Luc Hočevar Nahtigal.

Krka I

Na prvi tekmi turnirja sta obe četvorki dosegli poln izkupiček ter premagali goste iz Radencev z 2 : 0 v nizih. Prva četvorka v sestavi Aljaž Kopina (5/3), Žiga Kokalj (9/2), Erazem Jakše (5/1) in dve leti mlajši Žiga Kastelic (3/1) je s številnimi napadalnimi akcijami, kot posledica natančne igre v obrambi in organizaciji napadov, uspešno pridobivala točke. Ob tem pa je naredila izredno malo neizsiljenih napak, le 7. Druga četvorka v postavi Jaka Radoš (3/1), Aljaž Vidic (5/1), Lev Špes (6/1), Luc Hočevar Nahtigal (1/1) ter rezervista Jure Kastelic (0/2) in Lovro Šimec (1/0) pa je prav tako napravila malo napak (le 6) ter ob večih napakah gostov dokaj gladko dobila tekmo.

KEKOOprema Žužemberk

Sledil je večni derbi med Krko in Žužemberkom, ekipo, ki je na sosednjem igrišču hitro opravilo z vrstniki iz Hoč. Jakše (8/2), Kokalj (4/0), Kastelic (4/1) in Kopina (5/0) so od začetka niza narekovali presenetljiv ritem: v obrambi so ujeli nekaj težkih žog, napadalne akcije so se kar vrstile iz vseh strani, napak skoraj ni bilo (samo 3) in posledica je bil prepričljivo dobljen niz s 25 : 11. Četvorka je prikazala v tem nizu doslej najboljšo predstavo v tej sezoni!! Toda strateg gostov, trener Bojan Brulec, je tokrat v ekipo uvrstil tudi nekaj državnih prvakov kategorije mini odbojke, ki so svoje delo v drugem nizu proti precej zmedeni in manj aktivni četvorki Krke, Radoš (2/3), Vidic (0/2), Špes (2/3) in Hočevar Nahtigal (2/0), opravili z odliko in pustili poražence na 13. točki. Tretji niz se je pričel po notah gostov, ki so z bolj preudarno igro in tudi na račun napak Krke na sprejemu, napadu in podaji že v začetku povedli s 5 : 1. Vse do konca niza je sledila izenačena igra. Krka je pri zaostanku s 16 : 20 poizkušala dvigniti ritem igre, prišlana le dve točki zaostanka, toda sumljivo dosojena žoga (out le dober meter od sodnika) je četverko Krke, Erazma Jakšeta (4/2), Žigo Kokalja (2/0), Aljaža Kopino (1/4) in Žigo Kastelica (1/0), znova oddaljila od uspeha, igralci pa so prekinili nalet. To je bilo dovolj, da so Žužemberčani povedli za 5 točk ter z zmago s 25 : 20 tudi s prikazano preudarno in natančnejšo igro zasluženo osvojili 9. mesto. Najboljši igralec turnirja je bil znova prodorni Hrovat, ki je bil tokrat v obrambnih nalogih še bolj izjemen, kot dva tedna poprej na Ravnah na Koroškem.

Radenci

Krkaši so, vidno potrti, začeli še boj za deseterico in s tem boj za zgodovinski uspeh kluba – tri mlajše selekcije med prvih deset v državi. V zadnji tekmi turnirja so se pomerili z zmagovalci poražencev prvega kroga med Radenci in Hočami. Slednji so bili boljši ter s svojo prvo četverko in izjemno visokim in prodornim Frelihom gladko dobili prvi in tretji niz – 2 : 1 za Hoče.

Hoče

Jakše, Kopina, Kokalj in Kastelic so se zavedali, da napak iz prejšnje tekme, ko so v začetku niza proti Žužemberčanom naredili več napak, ne smejo ponoviti. Toda v tej miselnosti, ki je vladala verjetno kar v celotni igralski zasedbi, so omogočili gostom iz Hoč, da se nekoliko razigrajo, sami pa v napadalnih akcijah niso bili več prodorni in pogumni, kot je bilo to videno v prvih dveh dobljenih nizih tega dne te četvorke. Po zaostanku Krke z 12 : 14 pa je mladi Žiga Kastelic, sicer najnižji igralec prve postave Krke, dobesedno “prilepil” blok Frelihu. Akcija je nekoliko dvignila samozavest celotne posadke Krke, saj je v naslednji akciji kapetan Erazem Jakše, po lepi podaji kastelica čez glavo, zabil za izenačenje – 14 : 14. In nato ponovno, dokaz, da prvi blok ni bil slučajen, je Žiga Kastelic “prilepil” še en blok Frelihu – 15 : 14. Bloka Žige sta resnično delovala kot poljub princa v pravljici o Trnljučici, Žiga (8/1) pa je nato odigral izjemno – s tremi učinkovitimi napadi ter s še enim blokom nad Frelihom je povlekel preostale soigralce, Erazma (5/2), Žigo Koklja (3/2) in Aljaža (2/1), da igrajo tako, kot so se učili na napornih treningih in kot so to pokazali v prvem nizu proti Žužemberku. S pogumnejšo in tehnično učinkovito igro so povsem razorožili goste iz Hoč ter jih z delnim izidom 13 : 3 pustili na 17. točki. Ob tem pa so resnično pazili, da zmanjšajo neizsiljene napake, saj so jih skupaj naredili samo 6.

Tokrat sta trenerja Krke, Andrej Prah in Luka Brulec, v drugem nizu dala priložnost za igro Andražu Šuštariču (5/2), Aljažu Vidicu (3/1), Lucu Hočevarju Nahtigalu (4/1) in Nejcu Makaroviču (4/0). Tudi oni so bolj pazili, da igrajo natančneje, toda z razliko od prve četvorke, so že od začetka niza igrali pogumneje ter prodorneje v napadalnih akcijah. Niz so tako suvereno pripeljali do prepriljive zmage s 25 : 16.

Selekcija male odbojke Krke je tako osvojila končno 10. mesto ter se kot tretja selekcija MOK Krka, po 8. mestu starejših dečkov in 5. mestu mini odbojkarjev, uvrstila v prvo deseterico v tej sezoni. Takšen “tris” se doslej v zgodovini kluba še ni zgodil.

MOK Krka je z odliko organiziral turnir. Ob zadnjem turnirju v sezoni pa je sponzor tovarna zdravil Krka poskrbel za prehrano, pijačo in praktične nagrade.

Vabljeni k ogledu fotografij na našo Facebook stran!

MOK

Povezave