Letošnje Igre Prijateljstva se odvijajo na Rijeki, tam pa nastopa tudi naša kadetska ekipa, ki zastopa Dolenjsko regijo (Slovenija). Na turnirju nastopajo še Unsko Sanski kanton iz Bihača (Bosna), Primorsko-Goranska županija (Hrvaška) ter predstavniki iz Furlanije julijske krajine (Italija). Na turnirju se poleg odbojke odvijajo tudi tekmovanja v košarki, rokometu, malem nogometu, namiznem tenisu in šahu.

Novomeška ekipa je od lani doživela nekaj sprememb, in sicer je ekipo zapustil prvi podajalec Benjamin Gašpar (Kostanjevica na Krki), iz kategorije starejših dečkov so ekipo popolnili Jan Udovič in Timotej Pavlič. Trenutno je v Rijeki 10 naših fantov, to so: Domen Šetina, Tit Jaklič, Tim Peterlin, Jaka Pavlin, Aljaž Šimc, Aljaž Fink, Jan Udovič, Timotej Pavlič, Jure Vidmar in Erazem Jakše.

Za nastanitev je poskrbljeno v študentskem naselju Trsat-kampus, tekme pa se odvijajo v dvorani Mladosti, ki je 10 minut peš stran od naselja.

Igre so se pričele včeraj, naši fantje pa so že zabeležili prvo zmago z 2:0  proti Unsko Sanskem kantonu. Priložnost so dobili vsi igralci in jo tudi uspešno izkoristili. V večernih urah je sledila slavnostna otvoritev iger na Trsatskoj gradini. Fante danes ob 10:45 in 15:00 čakata še dve tekmi.

Lep pozdrav iz Rijeke,
MOK

Povezave