Odbojkarji novomeške Krke so v tekmi četrtega kroga tekmovanja za Pokal Slovenije ugnali Radence s 3:0 (22, 15, 20). S to zmago se Krkaši veselijo uvrstitve v osmino finala, kjer se bodo srečali z ekipo Maribora.

Pokal Slovenije, 4. krog
MOK Krka – OK Radenci
3:0 (22, 15, 20)

Novomeški odbojkarji so prvi niz pričeli z nekaj nervoze. Gosti so nudili dober odpor, vodila sta ga kapetan Blaž Ajlec in izkušeni veteran, 37 letni korektor Tomaž Horvat. Na strani Krke je bila učinkovita le naveza Hafner-Kumer, kar pa je na koncu zadoščalo za zmago v uvodnem nizu.

V drugem nizu so se domači odbojkarji le sprostili. Podaje Hafnerja so našle domače napadalce, ki so stvari postavili na svoje mesto in s tem hitro nabrali varno prednost. Priložnost se je tako ponudila za mlade novomeške upe. V igro so vstopili Dimič, Kafol in Vrhovšek ter niz varno pripeljali do konca.

V tretjem niz so gosti zopet ponudili nekaj več odpora, a zmage domačinov niso uspeli ogroziti. S to zmago so se Krkaši uvrstili v osmino finala pokalnega tekmovanja, tam jih že čaka Maribor.

Odbojkarje Krke v soboto čaka prvi krog državnega prvenstva. V športno dvorano Marof prihajajo Črnuče. Tekma bo ob 19. uri. Vabljeni!

Vabljeni na našo Facebook stran, kjer boste našli tudi nekaj foto utrinkov s tekme!