V novomeški športni dvorani Marof sta se v prvem krogu državnega prvenstva pomerila domača Krka in Črnuče, prve zmage v letošnji sezoni pa so se razveselili Krkaši z rezultatom 3:1 (14, 19, -21, 16). Najbolj razpoložen pri domačih je bil Kumer (16), pri gostih pa Čopi (14).

1. DOL, 1. krog
MOK Krka – OK Črnuče
3:1
(25:14, 25:19, 21:25, 25:16)

Športna dvorana Marof, 13. oktober 2018. Sodnika: Markelj Blaž, Klinar Nejc. Obiskovalcev: 150
MOK Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič 11, Vrhovšek, Kosmina (C) 14, Kafol, Koncilja 14, Pucelj, Kumer 16, Lindič, Renko, Turk 10, Dimič
OK Črnuče: Mihelčič 2, Hodžič Šlejkovec 1, Čopi (C) 14, Vilar 1, Gornik 4, Tepič 9, Kumer 1, Marovt 1, Rutar 3, Valenčič 9, Slobodnjak

Gosti so pred začetkom letošnje sezone dodobra pomladili postavo, v Novo mesto pa so pripotovali tudi brez najizkušenejšega člana, kapetana Bineta Slovnika. Na drugi strani so okrepljeni Krkaši (prišli so Kumer, Hafner in Koncilja, na mestu trenerja hrvaški strokovnjak Tomislav Mišin) veljali za favorita, kljub temu pa so se za zmago morali potruditi.

Prva dva niza sta potekala po notah domačinov. Z dobrim blokom, potrpežljivo obrambo in zanesljivim napadom so počasi a vztrajno nabirali prednost. Črnučani so imeli nekaj težav na sprejemu, predvsem pa jih je pestila neučinkovitost v napadu. V drugem nizu je gostujoči trener Brumen sicer zadel z menjavami, a v končnici so tehtnico prevesile izkušnje Krkašev.

Tretji niz je bil povsem drugačen. Krkaši so opazno padli v svoji igri, na drugi strani pa je steklo gostom. V napadu sta se razigrala predvsem Čopi in Tepič. Črnučani so v končnico vstopili s tremi točkami prednosti (18:21). Domači so se po uspešnem napadu Turka in uspešnem bloku sicer približali na 20:22, a sledili sta uspešni napadalni akciji Tepiča in Čopija, slednji je izkoristil še drugo zaključno žogo in tekmo poslal v četrti niz.

Pred začetkom četrtega niza je domačemu trenerju uspelo predramiti svoje igralce in tako tretji niz na igralcih ni pustil posledic. Odločneje so stopili na igrišče in z nekaj močnimi napadi nakazali željo po zmagi. Črnučani so do sredine niza še držali korak, nato pa je sledil uspešen napad domačih, Kosmina je pristavil še dva dobra servisa in Krkaši so se odlepili na 19:13, s tem pa je bilo jasno, da bodo tri točke ostale doma. Domačim je znova stekla igra v bloku in obrambi, to pa je na koncu tudi odločilo srečanje in Dolenjci so se zasluženo razveselili prve zmage v novi sezoni.

David Kumer, korektor domače Krke: “Občutki so dobri. Bolje smo igrali kot na pokalni tekmi. V tekmo smo šli bolj sproščeni. Dobro sta delovala blok in obramba, kar se je na koncu obrnilo v našo korist. Lepo je bilo videti znane obraze stare ekipe, kljub temu pa sem vesel, da je zmaga ostala v Novem mestu.“

Rezultati ostalih tekem:
Maribor – Panvita Pomgrad 3:0 (21, 18, 17)
Hiša na kolesih – Calcit 0:3 (-18, -21, -24)
Hoče – Šoštanj Topolšica 0:3 (-20, -26, -19)
ACH Volley Ljubljana – Salonit (nedelja)

Povezave