V nedeljo se je odvil 2. turnir kadetov, tokrat v Žužemberku. Z jasnimi cilji, doseči vsaj eno zmago, smo se pogumno in optimistično odpravili na turnir. Prvo tekmo smo igrali proti favoritom skupine, OK Kekoopremi Žužemberk, drugo pa proti kakovostni OK Kostanjevici na Krki.

Tekma proti Žužemberku je bila pokazatelj naših trenutnih zmožnosti in dnevne forme. Bili so boljši v vseh elementih igre in zasluženo, gladko dobili tekmo z 2:0 v nizih. Igra naših fantov ni bila zadovoljiva. Preveč je bilo napak in nihanj v igri, kar bomo morali s treningi odpraviti. Tudi želja in borbenost je bila mlačna, tako da se kaj več iz te tekme ni dalo dobiti.

Takoj za prvo tekmo smo imeli po kakovosti bolj nam izenačenega tekmeca, ekipo OK Kostanjevice na Krki. Tudi fantje so v tekmo stopili bolj motivirani in na trenutke, se je med tekmo pokazal tisti pravi žar in borbenost, ki jo trenerji želimo, da je vseskozi prisotna. Tekmo smo dobro odprli, si nabrali nekaj točk prednosti, vendar na žalost vedno dopustili nasprotnikom, da so nas ujeli. Imeli smo tudi 2 zaključni žogi pri 24:22, a nobene izkoristili in set izgubili z 24:26.

Drugi niz smo spet bolje začeli, izkoristili njihovo slabšo koncentracijo na sprejemu in posledično veliko napak pri napadu nasprotnika. Koncentracija je tokrat zdržala do konca niza, ki smo ga dobili z 25:22.

V tretjem nizu, smo na žalost naredili preveč napak na sprejemu in napadu, da bi resneje ogrozili nasprotnika. Izgubili smo z rezultatom 15:10.

Cilja in pričakovanj na tem turnirju nismo izpolnili, tako da bomo trdo trenirali, da naredimo kakšno presenečenje na naslednjem turnirju, ki bo v nedeljo 28. oktobra v naši telovadnici OŠ Bršljin, Novo mesto.

Zahvalil bi se trenerju Andreju Prahu za aktivno sodelovanje in vodenju ekipe, ter seveda našim prevoznikom na turnir, g. Udoviču, g. Lindiču in g. Šimcu.

Se vidimo v Bršljinu.

Povezave