Odbojkarji Krke so v drugem krogu 1. DOL za moške gostovali v Kamniku, kjer so se pomerili z ekipo Calcita. Gostitelji so bili boljši z rezultatom 3:1 (23, -23, 13, 15). Pri Calcitu sta bila najbolj razpoložena Babkov s 17. in Bregar s 16. točkami, za Krko jih je 12 dosegel Kumer, Kosmina jih je pristavil 9. Krkaše v prihodnjem tednu čakata dve tekmi proti Mariboru, prva v sredo v sklopu pokalnega tekmovanja, v soboto pa bo na sporedu 3. krog 1. DOL.

1. DOL za moške, 2. krog
Calcit Volley – Krka
3:1 (21, -23, 13, 15)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).
Calcit Volley: Pereira 4, Hribar (L), Bregar 16, Golob (L), Jereb 2, Ratek 1, Vidmar 12, Babkov 17, Štalekar 14, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 4. Trener: Aleš Hribar.
Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek 1, Kosmina 9, Kafol, Koncilja 6, Pucelj (L), Kumer 12, Lindič, Renko 1, Turk 8, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

Uvod v prvo tekmo drugega kroga 1. DOL je bil izenačen. Na 12. točki je bilo zadnje izenačenje v prvem nizu, nato so gostitelji z nekaj učinkovitimi servisi visokega Štalekarja osvojili pet zaporednih točk. Krkaši so nalet ustavili šele z drugim polminutnim odmorom. V nadaljevanju so Novomeščani skušali izničiti zaostanek. Na servis je vstopil Renko in poskrbel za dva močna servisa, Koncilja je pristavil še točko in Krkaši so so se približali na 20:22, toda za popoln preobrat je zmanjkalo moči. Maxson Pereira je z napadom priigral prvo zaključno žogo domačih, izkoristili pa so drugo.

V drugem nizu so na kamniškem parketu zagospodarili Dolenjci. Dobro je deloval sprejem in posledično so se razigrali napadalci. Na servis Grege Erpiča so povedli s 2:5, po uspešnem napadu Valentina Turka je bilo že 5:9. Tudi naslednje točke so bile po notah Krke. Turk je z asom povedel Krko na šest točk prednosti (8:14). Calcit pričakovano ni popuščal. Babkov in Vidmar sta zaostanek znižala na vsega točko zaostanka (20:19). Nalet domačih je z uspešnim napadom ustavil Kosmina, Erpič je pristavil še as (19:22). Bregar je z blokom ustavil napad Kosmine za 22:23, nato pa je Kumer z uspešnim napadom Krki priigral prvo zaključno žogo. Krkaši so z uspešnim blokom Koncilje izkoristili drugo in izid v nizih poravnali na ena.

Krkaši so tretji niz odprli preveč mlačno in hitro storili nekaj lastnih napak. Pestile so jih tudi težave na servisu in sprejemu in posledično niso uspeli razviti igre v napadu. Prednost Calcita je skokovito rasla. Trener Krke Tomislav Mišin je poskušal z menjavami, a pravega učinka ni bilo. Bregar je z močnim napadom zaključil za 25:13.

Podoben scenarij se je odvil tudi v četrtem nizu. Kamničani so z dobrim servisom vršili pritisk na novomeške sprejemal, hkrati pa odlično delovali v bloku. Po napadu Štalekarja je na semaforju kazalo 13:8 v korist domačih. Sledili sta dve točki gostov, Kumer pa je pristavil še as za 13:11, a to je bilo najbližje, kar so Krkaši uspeli priti. Calcit je z nekaj uspešnimi akcijami pobegnil na 16:12, po napaki Renka na začetnem udarcu pa je bilo že 20:13 in bolj ali manj jasno, da bodo tri točke ostale v Kamniku.

Svit Hafner, podajalec novomeške Krke: “Glede na to, smo se zavedali kvalitet nasprotnika mislim, da smo v tekmo vstopili v redu. Tretji set je pokazal, da nismo še na nivoju, kjer bi lahko bili. V celoti gledano je bilo kar v redu, odpraviti pa bo potrebno nihanja v igri.”

Miha Bregar, bloker Calcita, še lani odbojkar Krke: “Z blokom smo naredili veliko. To je bilo tudi posledica dobrega servisa. V določenih trenutkih drugega niza temu ni bilo tako, zato je Krki uspelo dobiti niz. Sicer pa dobro smo servirali in blokirali, na koncu pa bi rekel da je zmagovalca odločil boljši sprejem.”

Odbojkarje Krke zdaj čakata dve zaporedni tekmi na domačem terenu proti Mariborčanom. V sredo ob 20. uri se bodo pomerili v sklopu pokalnega tekmovanja, v soboto ob 19. uri pa jih čaka še tekma 3. kroga državnega prvenstva. Vabljeni!

Povezave: