V sklopu kvalifikacijskih turnirjev za A ligo je selekcija starejših dečkov MOK Krke v nedeljo, 21. 10. 2018, gostovala v Žužemberku.

V svojem prvem nastopu je ekipa Krke vknjižila tudi prvo zmago nad vrstniki iz odbojkarskega kluba SEP Mokronog. V drugem nastopu je Krka morala priznati premoč domači ekipi KEKOOprema Žužemberk. V uvodni tekmi turnirja so domačini premagali Mokronog. Vse tekme so se končale po dveh nizih.

Krka : SEP Mokronog

Krka je pričela s šesterko Borut Hočevar, Jure Vidmar, Erazem Jakše, Žiga Kokalj, Jaka Radoš in Aljaž Vidic.

Z blokom Vidica in napadom prek Jakšeta je Krka povedla v prvem nizu z 2 : 0. Po zgrešenem servisu Vidica in napadu Koklja v mrežo je bil rezultat poravnan na drugi točki. Z napakama sta odgovorila Kos in Rejc z napako na servisu oziroma v napadu – 4 : 2 za Krko. Jakše in Vidmar sta nato z uspešnima napadoma povišala razliko na 4 točke – 6 : 2 za Krko.

Sledil je prvi odmor za Mokronog na zahtevo trenerja Jevnikarja.

Po odmoru so Vidic, Jakše in Kokalj z napakami v napadu ter sprejemu znižali izid na 6 : 5, toda po dveh napadih Radoša je Krka znova pobegnila na 8 : 5. Po napaki Radoša v napadu, ko je bilo 8 : 6 za Krko, je ekipa Krke uspešno izvedla nekaj obrambnih akcij ter z napadi prek Vidmarja in dvojnem bloku Vidmar – Radoš vodila že z 12 : 6. Erazem je s predolgim servisom omogočil točko Mokronogu toda odgovoril je prav tako z zgrešenim servisom Pikl, Vidmar pa je z dvema uspešnima napadoma Krko povedel na 15 : 9. Po zgrešenem servisu Koklja in servisu Grebenca, ko je poserviral libera Krke Leva Špesa, je Mokronog znižal na 11 : 15. Po vinerju Vidica, ki je Krko povedel na 16 : 11, je sledilo tekmovanje v neizsiljenih napakah: medtem, ko so igralci Mokronoga grešili na servisu (Rejc, Pikl), v postavitvi med izvajanjem začetnega udarca Krke ter napadu (Kos) je Krka tudi s pomočjo bloka Hvale, ki je zamenjal Koklja, in napadu Vidmarja prišla tik pred zmago v prvem nizu – 24 : 16. Sledila je serija štirih napak: Hočevar je poslal servis v out, Radoš v napadu zgrešil igrišče, Vidic slabo sprejemal, temu se je pridružil še rezervist Žan Šuštarič. Krka je zaključila šele svojo peto set žogo in sicer tako, da je Pikl poslal začetni udarec za zadnjo črto Krke – 25 : 20 za Krko.

2. niz:

0 : 2 – Odlična servisa Grebenca sta omogočila, da se je žoga potem, ko je zadela vrhnji del mreže, kratko odbila pred anemične sprejemalce Krke.
1 : 2 – Grebenc zgreši servis.
1 : 3 – Rejc je z neubranljivim napadom dvignil moralo Mokronogu.
1 : 5, 2 : 5 – Jakše je najprej slabo sprejel nato pa odgovoril z uspešnim napadom.
2 : 6 – Pikl znova uspešen v napadu, blok Krke pa bolj branil zunanji del igrišča kot pa smer napada.
2 : 7 – Pikl je poserviral Koklja. Sledila je menjava in namesto Koklja je vstopil v igro kapetan Hvala.
3 : 7 – Po mlačnem napadu Vidmarja so igralci Mokronoga naredili napako v obrambi.

Po seriji uspešnih napadov Vidica, Radoša in Vidmarja ter na drugi strani Straha so igralci Mokronoga storili dve napaki v obrambi toda z napadom prek Grebenca znova privedli niz na začetek – 10 : 10.

Po treh zaporednih napakah Hvale in uspešnemu napadu Vidica je Mokronog ponovno povedel na 10 : 13. Napaka Mokronoga v obrambi in uspeša napada Vidica in Jakšeta je Krko vrnila na izhodišče – 13 : 13, toda sledil je dober servis Kosa ter slab sprejem Špesa in Vidmarja ob tem pa se je v napadu razigral Pikl, ki je povedel svojo ekipo na 13 : 16. Odgovoril je z napadom Jakše ter z vinerjem Hočevar, toda Pikl je z napadom ohranil vodstvo Mokronoga – 15 : 17. Nato je zgrešil na servisu Rejc, Jakše pa je s servisom omogočil izenačenje na 17. točki. Ogorčen boj se je nadaljeval: v napadih so bili uspešni tako Vidmar in Hvala iz Krke kot Pikl in Grebenc iz Mokronoga. Po uspešnih servisih Pikla, ko je poserviral Jakšeta, je trener Krke pri zaostanku z 20 : 22 vzel drugi odmor ter z glasnimi komentarji pošteno predramil igralce Krke. Namreč po odmoru in zgrešenem servisu Pikla je po dobrem servisu Hvale napako v napadu storil kapetan Rejc, Jakše pa je v naslednji akciji popeljal Krko v vodstvo s 23 : 22. Hvala je odlično serviral ter z vinerjema poplačal tri zaporedne napake po izenačenju na 10. točki ter tako pripeljal svojo ekipo do prve zmage – 25 : 22.

Tekma je bila zelo razburljiva z veliko želje po zmagi na obeh straneh in polna mladostne vihravosti.

Krka : Mokronog 2 : 0 (25 : 20, 25 : 22).

Krka : Žužemberk

Žužemberski odbojkarji so v prvem nizu prevladovali z močnimi servisi oziroma so Hvala (2), Kokalj (2), Jakše (5) in Vidic (3) prevladovali z napakami na sprejemu servisa. Niz je gladko pripadel Žužemberčanom, ki so, kljub odsotnosti treh standardnih članov prve postave, gostom pustili vsega 15 točk.

V drugem nizu je Krka izboljšala sprejem in posledično tudi igro, zato je bil niz toliko bolj zanimiv. Krka je vodila s 17 : 15 ter držala korak z domačini do zaostanka za eno točko pri 21 : 22. Tekmo so odločili napadi prek visokih dveh igralcev Žužemberka, katerih dosežna višina in hitrost je bila neprimerljiva z blokerji Krke – 21 : 25 za Žužemberk.

V ekipi Krke sta, poleg že omenjenih organizatorja igre Boruta Hočevarja (1 točka, 2 neizsiljeni napaki), sprejemalcev Žige Koklja (0/8), Matevža Hvale (8/5), Erazma Jakšeta (11/12), korektorja Jureta Vidmarja (16/6), blokerja Aljaža Vidica (4/7), blokerja Jake Radoša (4/3), libera Leva Špesa (0/3), tokrat sprejemalca Žana Šuštariča (0/1), sodelovala še sprejemalec Aljaž Kopina (0/0) in novinec Val Kulovec.

Starejši dečki bodo znova nastopili 11. novembra, ko se bodo pomerili z domačini iz Kostanjevice ter znova z Mokronogom. Tekmi bosta že odločali o 2. mestu v skupini ter o možnostih po dodatnih kvalifikacijah 16. decembra vseh drugouvrščenih ekip. Več podrobnosti o rezultatih v kvalifikacijah: http://www.odbojka.si/index.php?podst=7753802314496420863

(foto: Facebook stran OK Žužemberk)