Odbojkarji Krke so v tekmi osmine finala pokalnega tekmovanja gostili OK Maribor. Zmage in s tem uvrstitve v četrtfinale so se po treh nizih razveselili Štajerci z rezultatom 0:3 (-21, -20, -22). Gosti so v ključnih trenutkih pokazali več zbranosti in tako zasluženo napredovali. Ekipi se bosta v novomeški dvorani Marof ponovno srečali v soboto, ko bo na sporedu 3. krog državnega prvenstva.

Ekipi sta bili do šeste točke poravnani, nato so gosti poskrbeli za dve lepi akciji, Uremovič pa je pristavil še as za tri točke prednosti. Krkaši so nato zaigrali bolje in priključek ujeli na 13. točki. Po uspešnem bloku, napadu Detele in novem bloku so Mariborčani znova pobegnili na štiri točke prednosti. Krkaše je v igro z uspešnim napadom ter asom vrnil Turk (19:21). Gostujoči trener Škorc s polminutnim odmorom prekine nalet domačinov. Herman z napadom priigra prvo zaključno žogo, izkoristil pa jo je Detela z izvrstnim začetnim udarcem (21:25).

Začetek drugega niza je bil prav tako izenačen. Krkaši so do sredine niza držali korak s tekmeci, a po uspešnem napadu Donika je na semaforju kazalo že 15:19 za goste. Domači so premalo storili s servisom, nekaj težav je bilo tudi na sprejemu. Ko je Detela z zvitim začetnim udarcem poskrbel za nov as in rezultat 18:23, je bilo že jasno, da bo tudi drugi niz pripadel Mariborčanom.

Tudi tretji niz je potekal podobno. Strateg domačih je bil primoran kmalu poseči po polminutnem odmoru s katerim je uspešno predramil svoje varovance. Krkaši so zaostanek izničili na 9. točki in nato do končnice goste držali na dveh točkah razlike. Nepopustljivi Štajerci so po novem asu Detele izenačili na 21. točki. V končnici so Krkaši storili nekaj nepotrebnih napak, zmago pa so si priigrali z dvema zaporednima blokoma. Planinšič je ustavil Kosmino, Kumra pa Detela in slavje gostov se je pričelo.

Odbojkarji Krke se bodo Mariborčanom lahko oddolžili že v soboto. Ekipi se bosta v novomeški dvorani Marof znova srečali v  okviru 3. kroga državnega prvenstva. Tekma bo ob 19. uri. Vabljeni!