V Novem mestu sta se še drugič v štirih dneh srečali domača Krka in gosti iz Maribora. Štajerci so se v sredo razveselili zmage v pokalnem tekmovanju, tokrat pa so si priborili še zmago v tretjem krogu državnega prvenstva z rezultatom 0:3 (-13, -16, -21), Pri gostih je bil najbolj razpoložen Donik s 17 točkami, pri domačih pa je 8 točk dosegel Koncilja.

1. DOL, 3. krog,
Krka – Maribor
0:3 (-13, -16, -21)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 27. oktober 2018. Sodnika: Adrovič Iso, Jovanovič Dejan. Gledalcev: 100
Krka: Hafner 3, Ožbalt (L), Erpič 5, Vrhovšek, Kosmina 6, Kafol, Koncilja 8, Pucelj, Kumer 5, Renko, Turk 5, Dimič.
Maribor: Mori, Jovanovič, Planinšič 4, Mulec 6, Detela 6, Koblar, Možič, Košenina (L), Donik 17, Križman (L), Uremovič 6, Kovačič, Virtič, Herman 12.

Tudi tokrat so imeli novomeški odbojkarji precej težav na močan nasprotnikov začetni udarec. Stežka so obvladali žogo in temu primerno niso uspeli razviti igre v napadu. Trener domačih Tomislav Mišin je bil hitro primoran poseči po polminutnih odmorih in menjavah, a želenega učinka ni bilo. Gosti so dobro delovali v fazi blok-obrambe, v napadu pa je Planinšič razigral prav vse soigralce. Prvi niz se je tako ekpresno končal v korist gostov z rezultatom 13:25.

Nekaj lepih akcij domačih odbojkarjev v začetku drugega niza je obetalo več, kot so Novomeščani na koncu uspeli iztržiti. Mariborčani so se z blokom Planinšiča in asom Uremoviča odlepili na 6:9. Nadaljevali so z lepo in potrpežljivo igro v napadu in prednost je počasi naraščala. Maribor je še naprej nadaljeval z odličnimi začetnimi udarci in po asu Detele je bilo že 11:19, kar so Štajerci znali varno pripeljati do zmage.

V tretjem nizu so Novomeščani pokazali največ v tej tekmi, a še zdaleč premalo, da bi resneje ogrozili tekmeca. V končnico niza so sicer prišli z minimalnim zaostankom ene točke, a za uspeh je zmanjkalo koncentracije. Erpič je z uspešnim napadom domače približal na 20:21, nato pa so sledile tri točke gostov. Donik je poskrbel za prvo, dve napadalni točki je pristavil še Herman. Gosti so izkoristili drugo zaključno žogo in tako nadaljujejo niz neporaženosti.

Mario Koncilja, bloker novomeške Krke: “Premalo smo storili s servisom, težave smo imeli na sprejemu, ni šlo. Nismo bili dovolj suvereni v napadu, potrebno bi bilo zaključiti kakšno žogo več v situacijah ena na ena. V celoti gledano nam je manjkalo zbranosti in tistega žara, ki so ga na drugi strani mreže kazali Mariborčani.”

Povezave