Odbojkarji Krke so v četrtem krogu 1. DOL za moške gostovali v Kranju, kjer so se pomerili z ekipo Hiša na kolesih Triglav. Zmage s 3:1 (20, 22, -24, 20) so se razveselili gostitelji. Pri domačih sta 14 točk dosegla Bregant in Bošnjak, pri Krki pa je bil z 12. točkami najuspešnejši Turk. V naslednjem krogu bo Krka gostila Panvito Pomgrad.

1. DOL za moške, 4. krog
Hiša na kolesih Triglav – Krka
3:1 (20, 22, -24, 20)

Dvorana ŠD Planina, Kranj, gledalcev 250, sodnika Zajec Rok, Adrovič Iso.
Hiša na kolesih Triglav: Tučen 6, Bregant 14, Kos 3, Bošnjak 14, Pernuš, Mali 11, Libnik (L), Jenko 8, Kök 9. Trener: Sašo Rop.
Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek 2, Kosmina 7, Kafol, Koncilja 10, Pucelj, Kumer 9, Renko, Turk 12, Dimic. Trener: Tomislav Mišin.

Zadnjo v nizu domačih tekem so Kranjčani odprli dobro, saj so si z dobro obrambo priigrali 2 točki prednosti, ki pa so jo po dveh napakah Črta Bošnjaka sami izničili. Še blok Bregantu in gostje so bili na hitro v prednosti za 4 točke. Tudi odmor Saša Ropa ni pomagal, da bi se serija 5 zaporednih točk Krke ustavila. Napaka Krke na servisu, blok Tučna in dobra obramba domačih po napadu Kosmine in izid je bil znižan na 10:11. Zdaj je moral odmor vzeti trener gostov Mišin. Serija domačih je bila prekinjena z blokom nekoliko nerazpoloženemu kapetanu domačih Bregantu. Z asom je izid poravnal Bošnjak. Z drugim asom je že višal prednost domačih na 16:13 in Mišin je še drugič poklical svojo ekipo na posvet. Nekaj časa so domači držali prednost 4 točk, po bloku Jenku in asu Kosmine pa so Krkaši spet prišli bližje le na točko zaostanka – 18:17. Čas je bil za drugi time-out domačega trenerja. Hiša na kolesih Triglav je spet uredila svoje vrste, ko je prišel na servis Janko Bregant so z dvema blokoma prednost spet povišali na 4 točke. Črt Bošnjak je izkoristil prvo zaključno žogo za domače in vodstvo z 1:0. Ob koncu niza se je poškodoval Gal Timotej Kos, ki ga je zamenjal Miha Mali.

Podobno kot v prvem nizu, so tudi na začetku drugega gostitelji po bloku Kumru povedli s 4:2. Krka je po bloku Koncilje Jenku hitro izenačila, po napaki domačega napada pa prišla do vodstva (5:6). Nobena od ekip si ni priigrala kakšne omembe vredne prednosti, saj so Kranjčani ogromno grešili pri servisih, gostje pa v obrambi niso bili dovolj uspešni, pa tudi pri zgrešenih servisih so se kar dobro »kosali« z domačo ekipo. Ko je servis spravil v igrišče Jenko in z blokom Aleš Kök ustavil Davida Kumra, so do vodstva in pobude na igrišču spet prišli Kranjčani. Aleš Kök je nato dosegel še as, Kumer in Kosmina pa napravila 2 napaki v napadu. Izid je bil 19:15 za Hišo na kolesih in Mišin je vzel prvi odmor v drugem nizu. Janko Bregant je z dobrim servisom poskrbel, da so domači s protinapadom priši do vodstva 22:17. Tu se je za trenutek ustavilo, a so Kranjčani z borbeno igro spet dosegli točko za 23:19. Krka je s točko Turka v napadu znižala na 23:21, Rop je vzel drugi odmor, po katerem so domači prišli do zaključne žoge, ki pa jo je zapravil Jenko, drugo pa je izkoristil Miha Mali.

Dober začetek je uspel domači ekipi tudi v 3. nizu. Tokrat so povedli s 5:2, po dveh napakah gostov in že zgodaj je bil trener gostov prisiljen v time-out. Po nekaj zmede v kranjski obrambi so gostje znižali na 5:4 in vzpostavili ravnotežje. Z zvitim udarcem v blok Davida Kumra in bloku Mihi Maliju so gostje naredili serijo 4 točk in prišli v vodstvo z 7:9. Po napaki Jenka v napadu je prednost znašala že 3 točke. Serijo je prekinil Miha Mali z napadom in nato Kranjčane spet vključil v igro. Izenačenje se je zgodilo po točki iz »mini« odbojke na 10:10, ko so bili v podajanju čez mrežo bolj spretni Kranjčani. V nadaljevanju smo spremljali izenačen boj, nobena od ekip se ni uspela odlepiti. Pri Krki se je razigral David Kumer, domače pa sta v igri držala Bošnjak in Bregant. Po prezgodnjem žvižgu stranskega sodnika se je razburil  trener gostov Mišin in si prislužil rumeni karton. Tekma je šla naprej v izenačenem ritmu in kazalo je na napet zaključek niza. Pobudo v zaključku tega niza so imeli ves čas gostje, ki so si zelo želeli zmage v tem nizu. Nekoliko preveč razgretosti je kaznoval glavni sodnik z rdečim kartonom – dobil ga je Mario Koncilja, ko se niso strinjali z njegovo odločitvijo s pravilnostjo odboja v obrambi Kranjčanov. Tukaj pa se je niz začel lomiti. Bošnjak je z blokom priigral še dodatno točko prednosti domačim. A gostje so hitro prišli k sebi. Z blokom Koncilje Bošnjaku so izenačili na 21. točki. Sledil je odmor domače ekipe. Po odmoru je točko z blokom za vodstvo Krke prispeval še David Kumer. Krka se ni uspela povsem odlepiti, je pa vseeno prišla do prve zaključne žoge v tretjem nizu (23:24). Z blokom jo je izničil Miha Mali. Izkoristili so pa svojo drugo, čeprav sodniški zbor ni bil povsem enoten ob zadnji žogi v nizu.

V četrtem nizu se je slika začetka iz prejšnjih nizov ponovila. Trener Krke je pri 5:2 za domače vzel prvi odmor. Protinapad Bošnjaka in napaka Turka v napadu je še povečala prednost Hiše na kolesih na 7:2. Nato so se Kranjčani kar zadovoljili z vodstvom in Krka je na hitro dosegla 3 točke, zadnjo z asom Erpiča. Po napaki Jenka v napadu (resnici na ljubo po zelo slabi podaji) so gostje znižali zaostanek na točko. Domače je znova vrnil v prednost 3 točk Aleš Kök s solo blokom Valentinu Turku. Po napaki Davida Kumra, ki je poslal žogo v out, je bil izid na semaforju 15:10 za Kranjčane. Kumra je zamenjal drugi korektor Krke Ivan Vrhovšek. Kranjčani so po dveh napakah sicer nekaj prednosti izgubili, v nadaljevanju pa spet prevzeli vajeti igre v svoje roke. Po napaki Maria Koncilje v napadu in vodstvu domače ekipe z 22:15, je prišlo do manjše prekinitve tekme, da so se pomirile strasti na tribuni. V nadaljevanju so gostje sicer dosegli še nekaj točk in to po zaslugi nekoliko nepremišljenih potez v domači ekipi. Po time-outu Saša Ropa je prvo zaključno žogo priboril Janko Bregant, tekmo pa zaključil Miha Mali.

(vir: Hiša na kolesih Triglav / odbojka.si)

Rezultati 4. kroga:
Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo 2:3 (25:22, 25:20, 18:25, 21:25, 13:15)
Črnuče – Šoštanj Topolšica 1:3 (16:25,17:25, 26:24, 19:25)
Calcit Volley – Hoče 3:1 (25:19, 31:33, 25:16, 25:20)
Maribor – ACH Volley Ljubljana 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 21:25)
Hiša na kolesih Triglav – Krka 3:1 (25:20, 25:22, 24:26, 25:20)

Odbojkarji Krke bodo v petem krogu v športni dvorani Marof gostili Panvito Pomgrad. Tekma bo v soboto, 10. novembra ob 19. uri. Vabljeni!

Povezave