V nedeljo, 11. 11. 2018, se je številčna posadka selekcije starejših dečkov MOK Krka uspešno udeležila turnirja v Kostanjevici na Krki v sklopu kvalifikacij za A ligo zahod. V dveh nizih so nadigrali domače igralce iz Kostanjevice na Krki ter prav tako v dveh nizih še vrstnike iz Mokronoga.

Igralski kader 13-tih igralcev in dveh trenerjev je bil nazadnje udejanjen maja 2015 na finalnem turnirju državnega prvenstva v telovadnici Leona Štuklja, ko je “zlata” generacija drugič zapored osvojila naslov državnih prvakov.

Nova zasedba še ni čisto “prava” ekipa, saj npr. še vedno nekateri igralci, ki na tekmah ne dobivajo priložnosti za več (odbojkarske) igre, še ne razumejo svoje pomembne vloge na treningih (sparing partnerji, zmanjševanje napačne odbojkarske tehnike, učenje pravilne odbojkarske tehnike) in na tekmah (podpora, navijanje, spodbujanje, pa tudi želja po dobri igri dokazana v kratki minutaži, ki jo nameni trener igralcu). Številčne udeležbe pripomorejo tudi k boljšemu razumevanju in medsebojnem delovanju v ekipi.

Poleg tega je bilo tokrat prisotnih nekaj več staršev, kot smo bili doslej navajeni. In ponovno se je izkazalo, da imajo starši s pravšnjo mero spodbud veliko vlogo pri motivaciji mladega športnika.

Trenerja sta več priložnosti za igro namenila Aljažu Vidicu (2/2), Matevžu Hvali (15/0), Juretu Vidmarju (18/10), Jaki Radošu (8/0), Žigi Kokalju (5/4), Borutu Hočevarju (2/2) in in Erazmu Jakšetu (13/8). Omenjeni igralci so se potrudili, da so zaupanje trenerjev Luke in Andreja opravičili z igro, ki jo trenutno vsak posameznik pač zmore. Rezultat se je odrazil v manjšem številu neizsiljenih napak in boljši učinkovitosti v elementih, ki prinašajo točke. Poleg tega so omenjeni igralci bolje igrali v obrambi.

S to turnirsko zmago so starejši dečki že pred novim izzivom – dodatni decemberski kvalifikacijski turnir za A ligo, kjer se bodo naši odbojkarji za eno od dveh mest, ki še vodita v A ligo, najverjetneje pomerili s Kočevjem ter favoritoma iz Brezovice in Črnuč.

Upajmo, da bodo igralci v naslednjih dneh in mesecih ponovili takšno udeležbo in bodo igralci, ki tokrat niso veliko dobivali priložnosti (Lev Špes, Val Kulovec, Aljaž Kopina, Nejc Makarovič, Jaka Golob in Žan Šuštarič), imeli več možnosti za učenje taktike in tehnike.

MOK