Odbojkarji Krke so v prvih petih krogih zabeležili dve zmagi, kar trenutno prinaša šesto mesto na lestvici prve državne odbojkarske lige. V ekipi je letos zavel svež veter, k temu pa je precej pripomogel Tomislav Mišin, novopečeni trener odbojkarjev novomeške Krke.

Tomo, ki sicer živi v Zagrebu, je v Novo mesto že v preteklosti prihajal kot igralec, pozneje kot trener, mesto pa mu je že od nekdaj simpatično. “Zagreb je veliko mesto, življenjski tempo je hitrejši. V Novem mestu vse poteka počasneje in mirneje, a tak način življenja mi je bližji, saj sem tudi sam odraščal v manjšem mestecu.” Prav veliko časa za podrobnejši ogled mesta sicer še ni imel, a se nadeja, da bo z družino mesto raziskal v prednovoletnem času. V novem položaju se je hitro znašel, prav tako se tu odlično počuti. “Sem zagotovo nisem prišel zaradi denarja. Že v pogovorih z Alešem in Gorazdom o morebitnem sodelovanju sem začutil entuziazem in veliko ljubezen do odbojke, prav to je bilo odločilnega pomena.” Prilagajanje v novo ekipo je poenostavila tudi ekipa sama. “V veliko pomoč mi je Jernej Rojc, kateremu stežka rečem pomočnik trenerja, saj je več kot to. Smatram ga sebi enakovrednega, s skupnimi močmi pa skušava najti najboljše rešitve za našo ekipo. Z ekipo sem zelo zadovoljen, še posebej z odnosom igralcev. Vpeljati želim le najboljše, kar kažejo vrhunske ekipe in vesel sem, da fantje temu sledijo.

Čeprav nikoli ni posebej razmišljal, da bi postal trener, pa ga je v trenerske vode poslal splet situacij v MOK Zagreb. Dolga kariera ga je obogatila s kopico igralskih izkušenj, a kot trener je pričel praktično z ničle. “Ko sem začel delati kot trener sem začel odkrivati povsem nov svet, a to mi je vzbudilo interes in me začelo privlačiti. Sčasoma mi je trenerski posel postajal vse bolj in bolj všeč in še danes mi ni žal, da sem se znašel v teh vodah.” A po številnih letih igranja, se ni enostavno prestaviti v vlogo trenerja. “Iskreno, veliko lažje je biti igralec, saj skrbiš le za svojo igro. Najtežje je preklopiti vlogo in pustiti svojo igralsko kariero za sabo ter probleme pričeti reševati s trenerskega zornega kota. Vse kar doživiš in se naučiš kot igralec seveda močno pripomore v trenerskem poslu, a na koncu se je treba prilagoditi igralcem in iz njih potegniti najboljše.

Dve zmagi v prvih petih tekmah sicer ni slab rezultat, a apetiti so večji. “V Kranju bi morali doseči več. No, po drugi strani so fantje preteklo soboto kljub velikemu pritisku pokazali pravi obraz in to mi je v veliko veselje.” Pred nadaljevanjem sezone ostaja preudaren in osredotočen. “Ekipa se mora naučiti zmagovati! Imamo veliko nihanj v igri in to moramo odpraviti. Menim, da si fantje nalagajo preveč pritiska. To na športnike negativno učinkuje. Treniramo odlično, fantje res dobro delajo in razumem, da jih frustrira, ko se to ne pokaže na tekmah. Upam, da bodo pričeli bolj ceniti svoje kvalitete in verjeti v svoje zmožnosti.” Kot igralec se Tomo nikoli ni sprijaznil s povprečnostjo in to ga je gnalo naprej. “Tako je tudi zdaj in to želim prenesti na svoje varovance. Imajo veliko prostora za napredek, a ta bo prišel le s trdim delom in zaupanjem vase in svoje soigralce.

V soboto v Novo mesto prihaja ACH Volley, petnajstkratni državni in desetkratni pokalni prvak. “V goste prihaja vrhunska ekipa, ki že dolgo pušča svoj pečat tudi v evropski odbojki. Takšne tekme je najlažje igrati, saj nimaš kaj izgubiti, lahko le dobiš. Na parket bo treba stopiti sproščeno in tako tudi igrati. Upam, da bo na tekmo prišlo več gledalcev, saj gre ob tako uglednem tekmecu za pravi odbojkarski praznik.

Odbojkarji Krke se bodo z ACH Volleyem pomerili v soboto, 17. novembra ob 20. uri v športni dvorani Marof. VABLJENI!