V nedeljo je potekal 4. turnir kadetov, na katerem so kadeti Krke vknjižili dve zmagi, vključno z zmago nad neposrednim tekmecem za A ligo, ekipo Kostanjevice na Krki. Na turnirju v Kostanjevici na Krki so sodelovale 4 ekipe, in sicer Kekooprema Žužemberk, OK Lubnik iz Škofje Loke, MOK Krka iz Novega mesta in domačin OK Kostanjevica na Krki.

Naši fantje so morali zmagati obe tekmi, v upanju na dosego cilja, kar je A liga, se pravi med najboljše ekipe v Sloveniji. S tem da Žužemberčani, ki so že gladko osvojili prvo mesto v skupini, ne oddajo niza našim neposrednim tekmecem OK Kostanjevici.

Prva tekma je bila med ekipama Žužemberka in Kostanjevice. V prvem nizu, nam je že zastal dih, kajti Kostanjevica je vodila že z rezultatom 14:18. Vendar se je na koncu vse obrnilo po naših notah in Žužemberčani so zmagali z 2:0 v nizih.

Druga tekma se je odigrala med Žužemberkom in Lubnikom, na katerem so brez večjih težav zmagali Žužemberčani.

Tretja tekma, je bila ogrevanje in naravnavanje servisov in udarcev MOK Krke proti Lubniku za kasnejši derbi proti Kostanjevici. Začeli smo z udarno šestorko, Tim Peterlin na podaji, Domen Šetina in Aljaž Šimc kot srednja blokerja, Jaka Pavlin in Tit Jaklič kot sprejemalca, ter Aljaž Fink kot korektor/napadalec in Jure Vidmar kot libero. Priložnost so dobili tudi igralci s klopi, med katerim je bil tudi Matic Petkovič, ki je šele letošnjo sezono začel trenirati odbojko. Zaigrali so tudi Timotej Pavlič, Jan Lindič, Jan Udovič, Matevž Blažič in Jure Vidmar, veliko vlogo pri ekipi je imel tudi rahlo oboleli David Cimermančič. Fantje so dobro odigrali tekmo in zmagali z 2:0 v nizih na 18 in 19 v nizih.

Pred nami je bila četrta tekma, odločilna tekma v boju za A ligo, z domačini Kostanjevico na Krki. Začeli smo z udarno prvo postavo. Tekma se je začela zelo narvozno in veliko napakami na začetnem udarcu na obeh straneh. Pri rezultatu 17:13 se je pomočnik trenerja Andreja Praha, Luka Brulec že prijel za glavo. Nato pa je na sceno stopil Aljaž Šimc “Šime” in s svojimi začetnimi udarci povsem razorožil domačine, tudi z nekaj neposrednimi točkami (winerji in asi). Ustavila ge je šele mreža pri rezultatu 17:19 v našo korist. Nato smo nasprotnikom oddali le še 4 točke in zmagali niz z 25:21.

Drugi niz se je začel odlično za naše fante, povedli smo že z 9:5, a so nas borbeni Kostanjevičani z dobrimi servisi ujeli na 10. točki. Nato je pomagala menjava Davida Cimermančiča na sprejemu z junakom prejšnjega niza Aljažem Šimcem. David je naredil 2 odlična zaporedna sprejema, s katerimi smo se spet malce odlepili od nasprotnikov. Pri rezultatu 19:23 v našo korist, je bilo bolj ali manj odločena tekma. Zmaga z 2:0 v nizih, na 21 in 20.

V prvi vrsti se je treba zahvaliti trenerju Andreju Prahu za udeležbo in pomembna navodila ter pripravo fantov za zadnjih 14 dni, ko smo se pripravljali na turnir. Pohvala za udeležbo in trdo delo fantov na treningih, ker so (upam) pogruntali, da brez nič ni nič. Fantom Male in mini odbojke, ker so nam odstopili sredin termin v OŠ Šmihel, na katerem smo naredili odličen trening ter izpilili še zadnje podrobnosti uigravanja. Pohvala staršem za prevoz in navijaško podporo s tribun, brez katere po vsej verjetnosti tudi nebi šlo.

Čez 14 dni se bo odvil še zadnji kvalifikacijski turnir kadetov, na katerem pa ne bomo sodelovali, ker smo prosti. Z eventuelno zmago Žužemberčanov nad Kostanjevico na Krki, bi se zaradi boljše set razlike in medsebojnih tekem v A ligo uvrstili igralci MOK Krke. Zato bomo držali pesti in navijali za Žužemberk.

Upam, da se v nadaljevanju sezone vidimo v A ligi in igramo proti najboljšim ekipam kadetov v Sloveniji.

MOK