Odbojkarji novomeške Krke so v uvodni tekmi 7. kroga 1. DOL za moške gostovali v Hočah, na Dolenjsko pa so se vrnili z dvema točkama, po zmagi z rezultatom 2:3 (-22, -22, 22, 23, -7). Danes so na sporedu še preostala srečanja sedmega kroga.

1. DOL za moške, 7. krog
Hoče – Krka
2:3 (-22, -22, 22, 23, -7)

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnika Atanasov Daniel, Zajec Rok.
Hoče: Cafuta 6, Crnjanski 21, Klinc (L), Šijanec 6, Drvarič 1, Špindler, Lobnik, Franc 8, Repa (L), Berglez, Šikanič 3, Filipaš 24.
Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič 9, Vrhovšek, Kosmina 9, Kafol 1, Koncilija 12, Pucelj (L), Kumer 21, Lindič, Renko 1, Turk 9, Dimič.

Ko je bilo v tretjem nizu na semaforju Večnamenske športne dvorane v Hočah na semaforju izpisano 2:0 v nizih in še 3:0 v točkah tretjega niza, je bilo verjetno malo optimistov, ki so verjeli, da se bodo hoški odbojkarji pobrali. A je Aljoša Šikanič, ki je na začetku tretjega niza zamenjal organizatorja igre Urbana Drvariča, dobro razigraval svoje soigralce, da so ti vendarle ujeli vlak.

Izbranci domačega stratega Mirana Merkuša so goste ujeli že na 4. točki, prevzeli vajeti igre v svoje roke in skoti celotni tretji niz vodili s tremi, štirimi točkami. Podobna slika je bila tudi v četrtem nizu. V končnico so domačini stopili s petimi točkami naskoka (24:19). A se je situacija na igrišču zakomplicirala, saj so se gostje z dobrimi začetnimi udarci Kafola približali na vsega točko zaostanka (23:24). Krkaši so imeli celo priložnost, da izenačijo na 24. točki, a je napad Davida Kumra končal v rokah dobro postavljenega bloka domačega kapetana Timoteja Franca.

Kot bi se zadovoljili s točko, so hoški odbojkarji v zadnjem nizu popustili. S šestimi zaporednimi točkami so se Novomeščani odlepili (12:6) in tekmo mirno pripeljali h koncu.

(vir: Hoče / odbojka.si)

Odbojkarji Krke bodo v 8. krogu, ki bo na sporedu 1. decembra, gostovali v Šoštanju.