Nekoliko okrnjena zasedba starejših dečkov si je v nedeljo, 25. 11. 2018, v domači telovadnici OŠ Bršljin z zmago nad Kostanjevico na Krki priigrala pravico nastopa najboljših štirih drugo uvrščenih ekip štirih kvalifikacijskih skupin zahoda. Zaradi odsotnosti dveh standardnih članov prve šesterke, organizatorja igre Hočevarja in prvega korektorja Vidmarja, je bila bojazen po morebitnem neuspehu obeh trenerjev Krke v prvi tekmi turnirja, ko so se Krkaši pomerili z vrstniki iz Kostanjevice, upravičena.

Gostje so vstopili v tekmo razbremenjeni ter v prvem nizu s servisi Tomšiča povedli s 6 : 3. Ob večjem številu neizsiljenih napak na obeh straneh prva postava Krke, Jakše, Kokalj, Hvala, Golob, Vidic in Radoš niso mogli učinkoviteje ogroziti vodstva treh do štirih točk kostanjeviških odbojkarjev. Po vodstvu gostov s 16 : 12 so igralci Krke natančneje in bolje igrali v obrambi, edinem svetlem odbojkarskem elementu v dotedanjem poteku tega niza. Po dolgotrajnih izmenjavah pa so domačini prek Koklja izenačili na 16. točki in gostujočega trenerja Tomazina prisilili, da je vzel pol minute odmora. Po odmoru je Krka zadržala boljšo igro v obrambi in napadu, si priigrala nekaj točk naskoka in uspešno pripeljala prvi niz do zmage s 25 : 21.

V drugem nizu sta obe ekipi ponovno prikazali več neizsiljenih napak v vseh elementih odbojkarske igre in temu primerno se je gibal tudi rezultat, ki je bil vse do 22. točke izenačen. V končnici seta so bili bolj prisebni domačini, ko je Radoš s servisi onemogočil gostom močnejše napade ter posledično tako omogočil lažjo izvedbo kontra napadov prek Hvale – 25 : 22 in 2 : 0 za Krko.

V drugi in tretji tekmi turnirja so igralci Žužemberka, ki so nastopili brez dveh odličnih odbojkarjev, vknjižili svojo peto in šesto zaporedno zmago brez izgubljenega niza. »Žrtvi« sta bili tokrat Kostanjevica in domača Krka.

Starejši dečki Krke se bodo za preostali dve prosti mesti v A ligi zahod pomerili na turnirju 16. decembra z vrstniki iz Brezovice, Črnuč in Kočevja.

Na zadnjem, 4. turnirju skupine F, so nastopili za Krko: Žiga Kokalj (17/12), Matevž Hvala (13/16), Jaka Radoš (8/5), Erazem Jakše (4/9), Aljaž Vidic (1/5), Žan Hočevar (1/5), Jaka Golob (1/3), Val Kulovec (1/0) in Lev Špes (0/5).

MOK