Odbojkarji novomeške Krke so v tekmi 8. kroga 1. DOL za moške gostovali v Šoštanju, kjer so se pomerili z ekipo Topolšice. Po dveh nizih je kazalo na gladko zmago gostiteljev, a Krkaši so poskrbeli za popoln preobrat in zmago z 2:3 (16, 21, -20, -20, -13). Pri domačih je bil najbolj razpoložen Planinc (23), pri Krki pa Turk (21).

1 . DOL za moške, 8. krog
Šoštanj Topološica – Krka
2:3 (16, 21, -20, -20, -13)

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 180, sodnika Miklošič Sanja, Tovornik Mojca.
Šoštanj Topolšica: Javornik 3, Robida 17, Port 3, Boženk 13, Planinc 23, Pavič (C), Mejal 1, Šoštarič, Uršič 13, Koren, Plankelj in Menih (oba libero). Trener: Rade Dačović.
MOK Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek 14, Kosmina 14 (C), Kafol, Koncilja 13, Pucelj, Kumer 8, Lindič, Renko, Turk 21, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

Na tekmi sta se pomerili ekipi s sredine lestvice. Pred srečanjem so imeli domačini 2 točki prednosti zato je bila tekma zelo pomembna za obe moštvi. Po enosmernem začetku prav nihče zagotovo ni mislil da bo tekma postala prava drama oziroma derbi.

Tekmo so bolje začeli domači odbojkarji, ki so že v začetnem delu niza povedli na krilih odličnih servisov. Gostom niso dopustili organizacije dobrih napadov. Celoten niz so prevladovali domačini, ki so se veselili zmage v prvem nizu s 25:16.

Drugi niz je potekal v podobni smeri le ta je bil rezultat na koncu malo tesnejši (25:21). Tudi v tem nizu domači odbojkarji niso dopustili gostom da bi se razigrali. Slednjim je preglavice delala učinkovitost napada. V tem nizu so gostje prejeli tudi rumeni karton zaradi ugovarjanja. Vse je kazalo, da domačih odbojkarjev nič več ne more presenetiti in da bo zmaga ostala doma.

V tretjem nizu je gostujoči trener v igro poslal Vrhovška namesto Kumra in to se mu je zelo obrestovalo. Slednji je bil zelo razigran. Napad se je gostom v tem nizu izrazito popravil in se jim kljub malo slabšemu sprejemu to niti ni poznalo. Gostje so dokaj z lahkoto dobili ta niz in znižali rezultat na 2:1.

Valentin Turk je bil z 21. točkami najbolj razpoložen igralec novomeške ekipe.

Četrti niz je na krilih boljšega sprejema in odličnega napada potekal prav tako po željah gostov. Končal se je tako kakor set pred njim. S 25:20 so si gostje omogočili odločilni 5. niz.

Odločilni niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so po dveh nizih zopet strnili vrste in povedli s 3:0. To prednost so držali do rezultata 9:6, kjer pa so gostje po nekaj uspešnih akcijah uspeli izenačiti na 10. točki. Gostje so nato povedli in si priigrali pri 14:12 prvo zaključno žogo, ki pa je niso izkoristili. Za preobrat in zmago je v 5. nizu z blokom poskrbel Erpič.

Menih Rok, odbojkar Šoštanj Topolšice: »Najprej bi čestital nasprotniku za neverjeten povratek v tekmo. Prva 2 seta smo z dobrim servisom in igro v bloku ter obrambi z lahkoto dobili, v naslednjih setih pa se je nasprotnik razigral na sprejemu in tako so bili njihovi napadi mnogo učinkovitejši. Mi nismo našli pravega recepta, da bi zaustavili njihov nalet. To bomo vsekakor iskali na naslednjih tekmah. Zahvalil bi se naši zvesti publiki za čudovito vzdušje, kljub porazu.«

(vir: odbojka.si / šoštanj topolšica)

Odbojkarji Krke so si s to zmago prigarali novi dve pomembni točki. Kljub zmagi so Krkaši izgubili eno mesto na prvenstveni lestvici, saj so odbojkarji Hiše na kolesih poskrbeli za presenečenje kroga in s 3:0 odpihnili Salonit Anhovo. Dolenjce do konca koledarskega leta čakata še dve gostovanji. Prvo bo že prihodnjo soboto (8. december ob 19.00), ko bodo Krkaši gostovali v Kanalu ob Soči, kjer se bodo pomerili ravno proti prej omenjeni ekipi Salonita.

Povezave