V tekmi 9. kroga 1. državne odbojkarske lige sta se v Kanalu ob Soči pomerila domači Salonit in gostje z Dolenjske, novomeška Krka. Prepričljivo zmago s 3:0 (12, 20, 13) so slavili gostitelji na krilih razpoloženega Peterlina, ki je dosegel 17 točk. Med varovanci Tomislava Mišina je bil z 10 točkami najbolj razpoložen kapetan Kosmina.

1. DOL za moške, 9. krog
Salonit Anhovo – Krka
3:0 (12, 20, 13)

ŠD Kanal, gledalcev 250, sodnika Adrović (Kamnik), Ortl (Polzela)
Salonit Anhovo: Kuburović, Česnik, Nanut, Karnel 1, Basaneže 7, Kavčič 2, Čabarkapa 8, Peterlin 17, Kovačič, Tomić 2, Vrtovec 11, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčić.
Krka: Hafner 1, Erpič 4, Vrhovšek 2, Kosmina 10, Kafol 1, Koncilja 2, Kumer, Lindič, Ogulin, Renko 1, Turk 7, Dimič, Ožbalt (L), Pucelj (L). Trener: Tomislav Mišin.

Tekma 9. kroga se je pričela z minuto molka v spomin na nekdanjega odličnega odbojkarja OK Salonit Anhovo – Kanal Marijana Žefrana. Salonit Anhovo je nastopil brez rahlo poškodovanega blokerja Česnika. Domači trener Šimunčić je tekmo začel z organizatorjem igre Karnelom. Na začetku tekme so gostje korak s Kanalci držali predvsem po zaslugi treh zaporednih zgrešenih začetnih udarcev domačih odbojkarjev. V nadaljevanju so igralci Salonita Anhovo veliko igrali preko sredine mreže in povedli 8:4. Sledila je serija napak gostov v napadu in poseg trenerja Mišina s polminutnim odmorom pri rezultatu 10:5. Domači korektor Vrtovec je odlično izvajal začetne udarce in zaključeval napadalne akcije, posledično so domači povedli 15:7. Pri rezultatu 19:9 so gostje zamenjali organizatorja igre, na mesto Hafnerja je vstopil Kafol. Končnico niza so Kanalci odigrali praktično brez napak in prepustili gostom le 12 točk.

Novomeščani so drugi niz začeli s težavami na sprejemu in še posebej pri izvajanju začetnih udarcev. Pri domačih sta bila še naprej nezaustavljiva Peterlin in Vrtovec. Pri rezultatu 8:4 za domače odbojkarje je gostujoči trener Mišin prvič zahteval polminutni odmor. Z asom Erpiča so gostje prvo znižali zaostanek na 13:10 ter nato z blokom izenačili na 13:13, ko je z drugim polminutnim odmorom odreagiral domači trener Šimunčić. Za stabilizacijo domačega sprejema je poskrbel Tomić. Z dobro igro v obrambi so gostje povedli 17:15, vendar so jih domači odbojkarji ulovili na 17 točki. Pri rezultatu 22:17 je pri gostih v igro na mesto organizatorja Hafnerja vstopil Kafol. Kanalci so z uspešnim napadom Peterlina izkoristili drugo zaključno žogo in povedli 2:0 v nizih.

Tudi v začetku tretjega niza so Kanalci povedli 11:7. V igro se je na mesto Tomiča vrnil korektor Vrtovec. Pri rezultatu 13:8 je pri gostih na mesto Vrhovška vstopil Renko. Pri domačih je bil nezaustavljiv Peterlin. Z asom domačega blokerja Kavčiča so Kanalci povišali vodstvo na 17:9. Gostje so v nadaljevanju delali veliko napak v napadu. V končnici tretjega niza so imeli domači odbojkarji dovolj veliko prednost, da so lahko mirno pripeljali tekmo do konca. Prvo zaključno žogo je z uspešnim napadom izkoristil domači bloker Basaneže.

Gregor Basaneže, igralec Salonit Anhovo: »Zaslužena zmaga. V vseh elementih smo bili dejansko boljši in upam, da se bo taka naša igra nadaljevala še naslednji teden in potem še na zaključnem turnirju Pokala Slovenije v Kanalu«

Martin Kosmina, igralec Krke: »Še enkrat bi poudaril, da če ne gremo v tekmo 100% zbrano, da nimamo možnosti proti nobeni ekipi, sploh pa ne proti tako dobri, kot je Salonit Anhovo.«

(vir: odbojka.si / Salonit Anhovo)

Rezultati 9. kroga
Hoče – Panvita Pomgrad 1:3 (-21, -19, 22, -22)
Šoštanj Topolšica – ACH Volley Ljubljana 0:3 (-15, -18, -15)
Črnuče – Hiša na kolesih 2:3 (-19, -16, 23, 21, -12)
Calcit Volley – Maribor 3:0 (20, 23, 25)
Salonit Anhovo – Krka 3:0 (12, 20, 13)

Odbojkarje Krke do konca koledarskega leta čaka le še ena tekma. Znova se bodo podali na gostovanje, tokrat v Ljubljano, tam pa se bodo pomerili z ekipo Črnuč. Tekma bo že v sredo, 12. decembra ob 19. uri v OŠ M. Pečarja. Preostala srečanja 10. kroga bodo odigrana v soboto, 15. decembra.

Povezave