Odbojkarji novomeške Krke so v tekmi 10. kroga 1. DOL za moške gostovali v Črnučah. Pri zaostanku z 2:1 v nizih Krkašem ni kazalo najbolje, a so še enkrat več prikazali nepopustljivo in borbeno igro do zadnje točke, s tem pa potek tekme obrnili v svoj prid in slavili v napeti končnici petega niza s skupnim rezultatom 2:3 (25:17, 19:25, 25:17, 20:25, 15:17).

1. DOL za moške, 10. krog
Črnuče – Krka 2:3
(25:17, 19:25, 25:17, 20:25, 15:17)

Dvorana OŠ M.Pečarja, LJ-Črnuče, gledalcev 50, sodnika Pevc Anton, Kern Matjaž.
Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Vilar, Gornik, Tepič, Kumer (L), Marovt, RutarSlovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L).Trener: Marko Brumen.
Krka: Hafner, Erpič, Vrhovšek, Kosmina, Kafol, Koncilja, Kumer, Lindič, Ogulin, Renko, Turk, Dimič, Ožbalt (L), Pucelj (L). Trener: Tomislav Mišin.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so vodili ves prvi niz. Trener gostov je poskušal z menjavo Renka namesto Turka, vendar zaman. Črnučani so niz dobili na 17.

V naslednjem nizu je bila slika obrnjena. 6 zgrešenih servisov in druge neizsiljene napake na črnuški strani so Novomeščanom omogočile zanesljivo dobljeni niz na 19.

V tretjem nizu je domači trener na mestu sprejemalca Čopija zamenjal s Hodžičem, kar se je izkazalo za uspešno potezo. Kljub temu, da so gostje ves čas servirali nanj, je zanesljivo sprejemal. Z dobrimi zaključnimi udarci korektorja Valenčiča so domači niz pripeljali do konca z rezultatom 25:17.

4. niz je bil najbolj izenačen. Rezultat je bil poravnan na vsaki točki od 5. do 14., nato pa so si gostje z močnimi servisi Turka priigrali minimalno prednost in jo zlagoma povečevali do konca niza.

Odločilni peti niz so bolje začeli domači, vodili še pri 14:11, toda za veselje je bilo prezgodaj. Nekaj zaporednih servisov nekdanjega igralca Črnuč Davida Kumra je bilo dovolj za izenačenje, v končnici pa so imeli več sreče gostje, ki so niz dobili 15:17.

Marko Brumentrener Črnuč: »Danes smo imeli eno res svetlo točko. Zelo sem vesel za našega Dina Hodžiča, ki je v zadnjem času dobro treniral in lahko rečem, da je prinesel preobrat v našo igro. Čvrsto je držal sprejem servisa. Žal smo se v končnici prestrašili zmage, odigrali premalo odločno in Krka je to izkoristila, tudi z malo športne sreče. Tekmo je dobila boljša ekipa.«

Tomislav Mišin, trener Krke: »Mislim, da tekma ni bila dobra niti za eno niti za drugo ekipo. Preveč je bilo nervoze in napak. Mi že nekaj krogov v ligi vstopamo v tekme premalo koncentrirano. Slovenska liga je kakovostna in tu ni prostora za čuvanje moči ali taktiziranje. Svojim igralcem ves čas govorim, da je treba igrati maksimalno za vsako žogo in dokler ne bo tako, ne bomo mogli naprej.«

(vir: odbojka.si / Črnuče)

Preostale tekme 10. kroga bodo na sporedu v soboto, 15. decembra. Krkaši se s to zmago poslavljajo od tekmovanj v letošnjem koledarskem letu. Sledi premor, liga pa se bo nadaljevala 12. januarja, ko bodo Krkaši v športni dvorani Marof gostili Calcit Volley.

Povezave