Selekcija mlajših dečkov MOK Krka je odprla novo odbojkarsko sezono z aktivno udeležbo na 1. turnirju v soboto, 15. 12. 2018, v telovadnici OŠ Žužemberk v sklopu turnirjev 1. kroga veje zmagovalcev državnega prvenstva v mali odbojki (letnik 2006 in mlajši).

Varovanci trenerjev Andreja Praha in Luke Brulca so v svojem prvem nastopu, tako kot v uvodni tekmi Žužemberčani, premagali ekipo iz Kostanjevice na Krki z 2 : 0 v nizih ter z enakim izidom v drugem nastopu klonili proti domačim odbojkarjem.

V ekipi so, poleg obeh trenerjev in mnogih staršev, ki so poskrbeli za logistiko in spodbude, sodelovali Jaša Pelko, Enej Fink, Matic Šturm, Žiga Kastelic, Jurij Dović, Luc Hočevar Nahtigal, Kostja Skenderović, Jure Selan, Val Udovič, Val Vrhovec, Bine Judež, Brin Vidmar, Gabrijel Laknar in Jure Kastelic.

Najbolj zanimiva in atraktivna je bila tekma med Žužemberkom in Krko, oziroma prvi niz, kjer so dečki, ki že mnogo bolje poznajo odbojkarske veščine, prisotnemu občinstvu pokazali pravi odbojkarski spektakel primerljiv s trenutnim njihovim znanjem in izkušnjami. Obe prvi četvorki sta po tekmi odigrali še en niz za trening in tudi v tem nizu so igralci prikazali igro, ki je gledalce ves čas držala v napetosti in pričakovanjih.

Obe ekipi, Krka in Žužemberk, sta se uvrstili v 2. krog veje zmagovalcev. Turnirji drugega kroga bodo potekali 19. 1. 2018.

Povezave