Odbojkarji novomeške Krke so v uvodnih desetih krogih državnega prvenstva zbrali pet zmag in zbrali dvanajst točk, kar trenutno zadošča za sedmo mesto na razpredelnici prvenstva. Na vrhu je pričakovano ACH Volley, ki v tej sezoni še ni okusil grenkobe poraza, na dnu lestvice se s skromnimi petimi točkami nahajata OK Hoče in OK Črnuče. Ekipe s sredine lestvice so si točkovno precej blizu, kar zagotavlja napet preostanek prvega dela. Nekaj misli pred nadaljevanjem je strnil trener Dolenjcev, Tomislav Mišin.

Mišin je z delom in rezultati uvodnega dela sezone zadovoljen, a je mnenja, da bi lahko iztržili še več. “Imeli smo zahteven razpored v prvem delu sezone. Kljub temu smo odigrali dobro, z izjemo gostovanja v Kranju.” Številne ekipe so letos napredovale in konkurenca je še večja kot lani, a Mišin pravi, da se ekipa tekmecev nima česa bati. Nasprotno, priložnosti za rast je še precej, želja po višji uvrstitvi ostaja. “Letošnja liga je precej izenačena. V sredini lestvice je precejšnja gneča. Prepričan sem, da lahko posežemo med najboljših šest ekip.”

Krkaši so kar nekaj letošnjih tekem končali šele po petih nizih. Večkrat je temu botroval skromen pričetek, ko so igralci potrebovali nekaj časa, da se predramijo in odigrajo, kot znajo. “Predvsem moramo pozitivno gledati na tekme, ki smo jih osvojili po petih nizih. Ekipa je pokazala, da ima karakter in zna dobro reagirati v stresnih situacijah. Problem je v začetku tekme, kjer potrebujemo nekaj časa, da nam igra steče. To moramo hitro popraviti, saj so vse ekipe v ligi kvalitetne in si takih začetkov ne moremo privoščiti. To ni problem motivacije, saj je ta na visokem nivoju. Fantje si želijo zmag ne glede na nasprotnika. Pomembna bo boljša mentalna priprava na tekmo.”

Za odbojkarji je novoletni tekmovalni premor, v katerem je bil ritem treningov nekoliko bolj umirjen, a nič manj pomemben. “V tem obdobju smo zastavljene treninge dobro oddelali. Izkoristili smo ga predvsem za mini fizične priprave, saj je bilo zelo pomembno, da se fantje osvežijo in tako pripravljeni pričakajo nadaljevanje prvenstva.” Pred nadaljevanjem veseli dejstvo, da večjih poškodb ni, a manjšim zdravstvenim težavam se ni bilo moč izogniti. “Imeli smo nekaj manjših težav s prehladi in virozami, a to je v tem obdobju pričakovano.”

Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 12. januarja. Krka bo v domači športni dvorani Marof gostila eno boljših ekip prvenstva, Calcit Volley iz Kamnika. “V soboto prihaja Kamnik, zelo kvalitetna ekipa, ki pa je do tega trenutka imela precej turbulentno sezono. Imajo nekaj težav s poškodbami, a imajo dolgo klop, kar jih je še vedno postavlja v vlogo favoritov. Prepričan sem, da nas ne bodo pocenjevali in bodo dali svoj maksimum. Verjamem v našo ekipo in si želim, da bodo fantje prikazali igro, ki jo kažejo na treningih. Nekaj je sigurno – dali bomo vse od sebe, da točke ostanejo v Marofu!”

Tekma med Krko in Calcitom se bo pričela ob 19. uri, vstop pa je prost. Vabljeni!

Prideš? Pofočkaj se na Facebook eventu!