V 11. krogu državnega prvenstva sta se v novomeški športni dvorani Marof pomerila Krka in Calcit Volley. Zmage so se po štirih nizih razveselili Kamničani z rezultatom 1:3 (21:25, 23:25, 25:21, 15:25). Najbolj razpoložena sta bila kapetana obeh ekip, pri domačih je Kosmina dosegel 19 točk, pri gostih pa 16 Vidmar.

1 . DOL za moške, 11. krog
Krka – Calcit Volley
1:3 (21:25, 23:25, 25:21, 15:25)

Športna dvorana Marof, Novo mesto. 12. januar 2019. Sodnika: Kern, Mesarič, gledalcev: 120
Krka: Hafner 3, Erpič 6, Vrhovšek 4, Kosmina 19, Kafol, Koncilja 8, Lindič, Renko, Turk 16, Dimič, Ožbalt (L), Pucelj. Trener: Tomislav Mišin
Calcit Volley: Hribar, Bregar 12, Golob (L), Jereb 1, Ratek, Vidmar 16, Babkov 11, Štalekar 15, Lakner 1, Kotnik (L), Štembergar Zupan 15, Ivković. Trener: Aleš Hribar.

Obe ekipi sta nastopili nekoliko oslabljeni, saj sta pri obeh ekipah manjkala korektorja, standardna igralca prve šesterice, David Kumer in Maxson Pereira. Poleg omenjenih igralcev pa je pri gostih nekoliko poškodovanega Hribarja, ki je sicer bil v postavi, v polju v vlogi libera nadomestil Kotnik.

V začetku tekme si nobena izmed ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Izid je bil nazadnje poravnan na 14. točki, nato pa so vajeti prevzeli gosti. Po bloku Bregarja so ušli na tri točke prednosti, a Krkaši se v končnici niza niso predali. Na servis Turka so zaostanek uspeli zmanjšati na točko razlike (21:22), a za preobrat je zmanjkalo moči. Vidmar je za prvo zaključno žogo gostov z blokom ujel Vrhovška, že v naslednji akciji pa so Kamničani z uspešnim napdom potrdili zmago v prvem nizu.

Drugi niz so bolje odprli domači. Valentin Turk je poskrbel za izjemne štiri zaporedne točke z začetnim udarcem, na tekmi dosegel skupno kar 6 asov, in Krkaši so povedli s 7:3. Po bloku Hafnerja nad Babkovim je kazalo že 13:8 v prid gostiteljev, a sledile so minute gostov. Z nekaj uspešnimi napadi so ujeli priključek, po bloku Štemberger Zupana pa izid poravnali na 15. V izenačeni končnici so odločale malenkosti, več zbranosti so pokazali gosti. Niz je z uspešnim napadom zaključil kapetan gostov, Primož Vidmar.

V tretjem nizu je bilo kar nekaj nihanj, a tokra se je bolje razpletlo za domače. Razigrani Kosmina je z dvema atraktivnima blokoma (na tekmi skupno 5 blokov) poravnal izid na 5. točki. V nadaljevanju je znova poskrbel za dve zaporedni točki in Krka je povedla z 9:6. Sledile so minute gostov, ki so z asom Bregarja povedli za točko. V nadaljevanju so si na servis Turka prednost priigrali domači (18:14). Calcit je hitro ujel priključek, a v končnico so s prednostjo treh točk odšli domači. Koncilja je z napadom priigral prvo zaključno žogo, Turk pa je z napadom izkoristil drugo.

Vabljeni k foto utrinkov na našo Facebook stran!

Zmaga v tretjem nizu je domačim odbojkarjem in občinstvu veliko obetala. A vse to se je hitro razblinilo. Novomeščani so znatno padli v igri, gostom pa je šlo po načrtih prav vse. Odlično so sprejemali in brez težav napadali z vseh strani. Vse niti so držali v svojih rokah in tekmo varno pripeljali konca. Končni izid je z blokom postavil visoki Štalekar (skupno 6 blokov). Za odbojkarje Calcit Volleya je ta zmaga lepa popotnica pred naslednjo tekmo, saj bodo že v sredo na povratni tekmi drugega kroga pokala Challenge gostili finsko ekipo Savo Volley Kuopio.

Svit Hafner, podajalec novomeške Krke: “Tekmo smo dobro odprli. Poznalo se je, da nam je manjkal eden ključnih igralcev, David Kumer. Na koncu nam je padla koncentracija ampak to je stvar treningov in izkušenj. Kamnik je dobra ekipa in že to, da smo uspeli dobiti niz, kar nekaj pomeni.

Odbojkarji Krke se bodo v naslednjem krogu, prihodnjo soboto, napotili na gostovanje v Maribor.