Na 1. turnirju državnega prvenstva  za starejše dečke »A« lige zahod, ki je potekal v soboto, 12. 1. 2019, v OŠ Žužemberk,  je selekcija Krke v svojem prvem nastopu po dramatičnem razpletu nepričakovano tesno premagala vrstnike iz Brezovice ter v drugem nastopu klonila proti postavni in tehnično boljši ekipi Ljubljani volley.

Za Krko so zaigrali Žiga Kokalj (7/9), Erazem Jakše (20/8), Matevž Hvala (9/7), Jaka Radoš (6/2), Aljaž Vidic (1/4), Borut Hočevar (5/4), Jaka Golob (2/2), Žan Šuštarič, Val Kulovec in Aljaž Kopina.

Krka : Brezovica  2 : 1 (21 : 25, 28 : 26, 16 : 14)

Ekipi sta se srečali pred mesecem v Novem mestu, ko sta odigrali tekmo  na dodatnem kvalifikacijskem turnirju za A ligo. Takrat je zmagala Brezovica z 2 : 1 v nizih predvsem na račun boljšega izvajanja začetnih udarcev in slabšega sprejemanja servisov.

Tokrat sta bili ekipi ves čas tekme v teh dveh elementih izenačeni. Obe ekipi sta namreč poizkušali servirati učinkovito, toda pri tem naredili tudi nekaj več napak. Zaradi dobro izvedenih servisov pa sta obe ekipi tudi imeli težave s sprejemom. Tako je odločala o zmagovalcu vsakega niza natančnejša izvedba organizacije v napadu in izvedba napada oziroma blok in igra v obrambi.

V prvem nizu je Brezovica uspela zadržati razliko dveh točk do same končnice, kjer so tudi bolje izvedli dve kontri prek Kržiča za zmago z 21 : 25.

Tudi v drugem nizu so Brezovčani do 23. točke vzdrževali minimalno prednost dveh točk, toda takrat so igralcem Krke prav prišle pridobljene izkušnje iz mednarodnega turnirja v Zagrebu koncem decembra. Tokrat so oni bolje organizirali napade na račun dobro izvedenih začetnih udarcev organizatorja igre Boruta Hočevarja ter s tremi zaporednimi točkami prišli do zaključne žoge za izenačenje v nizih. Po drugem odmoru Brezovice je Borut zgrešil servis, sledil pa je odmor na strani Krke. Krka je nato uspela priti do druge zaključne žoge, ki pa so jo Brezovčani ubranili z napako Krke v napadu. Brezovčani so nato uspešno izvedli še kontro za 25 : 26, toda Krka je odgovorila z bolje postavljeno obrambo, napadom prek Jakšeta, servisom Radoša in napadom Hvale za izenačenje v nizih (28 : 26).

Tretji niz so bolje začeli Brezovčani, ki so z začetnimi udarci zadrževali prednost dveh točk do menjave igralnih polj.  Krka je odgovorila z bolje izvedenimi napadi za izenačenje na 8. točki, bolje izvedenimi servisi in blokom za vodstvo z 11: 10 in 13 : 11. Brezovčani se niso predali. Izid so prek Kržiča uspeli izenačiti, nato pa so ubranili set žogo pri 14:13  na račun ponovno uspešnega Kržiča. Na srečo Krke pa Kržič ni uspel ubraniti naslednje zaključne žoge Krke, saj je njegov napadalni udarec končal zunaj igralnega polja Krke – 16 : 14 za Krko.

Krka : Ljubljana volley  0 : 2 (13 : 25, 20 : 25)

Tekmo so dokaj gladko dobili Ljubljančani, ki so se zelo odlikovali z dobrim sprejemanjem začetnih udarcev, dobro organiziranimi in učinkovitimi napadalnimi akcijami ter z boljšim izvajanjem začetnih udarcev. Krka je v dveh nizih naredila skupaj le 14 neizsiljenih napak, kar zgovorno priča o učinkoviti igri zmagovalcev tekme.

Enakovrednejšo igro so igralci Krke vzpostavili po drugi polovici drugega niza, ko so z bolje postavljeno obrambo in servisi poizkušali preobrniti tok tekme, toda v priložnostih prek kontra napadov so storili preveč ključnih napak v organizaciji napadov.

V preostalih dveh tekmah turnirja so Žužemberčani premagali tako Brezovico kot Ljubljano volley z 2 : 0 v nizih.

MOK