V tekmi 12. kroga 1. DOL za moške so odbojkarji Krke gostovali v Mariboru. Zmage s 3:1 so se razveselili gostitelji, ki so tako še tretjič v tej sezoni premagali Dolenjce.

1. DOL za moške, 12. krog
Maribor – Krka
3:1 (-22, 23, 19, 21)

Dvorana ŠD Tabor, Maribor, gledalcev 400, sodnika Atanasov Daniel, Kramar Franci.

Na začetku tekme si je Krka na podlagi nekaj manj lastnih napak priborila prednost z 10:6 ter trenerja Maribora Sebastijana Škorc prisilila, da je posegel po prvem odmoru. Tudi v nadaljevanju niza igra domačim ni stekla, Krka je ohranjala visoko prednost. Pri vodstvu gostov iz Novega mesta s 16:11 je trener domačih še zadnjič z odmorom poizkušal rešiti niz. Mariborčanom se je v sami končnici niza uspelo popolnoma približati gostom, a to ni bilo dovolj za preobrat, Dolenjci so niz osvojili s 25:22.

Tudi drugi niz je Krka začela bolj preudarno in predvsem z manj napakami ter povedla s 5:1: Mariborska klop je s prekinitvijo skušala zaustaviti nalet gostov, a so se domaču odbojkarji prebudili šele v nadaljevanju niza ter tik pred končnico niza izenačili na 19:19, kar je bil za trenerja gostov Tomislava Mišina dovolj dober razlog, da je svoje varovance poklical na klop. V napeti končnici je najprej pri 23:23 Sebastijan Škorc vzel odmor, nato pa so njegovi igralci niz osvojili s 25.23.

V tretjem nizu smo spremljali bolj izenačen začetek, nato pa so domači odbojkarji povedli z 10:6, kar je pomenilo prvi odmor s strani gostujoče klopi. A tudi v nadaljevanju so bili v ospredju Mariborčani, pri rezultatu 17:12 pa je trener Krke z odmorom poizkušal niz obrniti v svojo korist. To mu ni uspelo, saj so domači z bolj zanesljivo igro niz varno pripeljali do konca in ga dobili s 25:19.

V četrtem nizu je Krka, tako kot v  prvem in drugem, na začetku imela manjšo pobudo, a so se Mariborčani hitro vrnili ter tudi povedli z 12:11. Sledila je še serija točk domače vrste in ko se je zdelo, da so mariborski odbojkarji že na pragu zmage, gostje še niso rekli zadnje ter se približali na samo dve točki zaostanka (22:20). Škorc je reagiral z odmorom, ki je koristil domačim, saj so končnico odigrali na visoki ravni in se veselili zmage s 25:21.

Filip Uremovič, igralec Maribora: “Tako kot prejšnjo tekmo smo tudi to začeli slabo, nato smo se pobrali in začeli igrati boljše, predvsem pa naredili precej manj lastnih napak in na koncu zasluženo zmagali.

Martin Kosmina, igralec Krke: “Prvi niz smo odigrali zelo dobro, nato pa proti koncu drugega niza popustili na sprejemu, kar je botrovalo temu, da se je Maribor bolj razigral in se nato nismo mogli več pobrati.

(vir: odbojkarska zveza / OK Maribor)

Odbojkarji Krke se bodo v naslednjem krogu pomerili z ekipo Hiše na kolesih. Tekma bo posebnega pomena tudi zaradi povratka starega znanca v športno dvorano Marof, libera Mihe Plota, ki je pred kratkim okrepil gorenjsko ekipo. Miha so po nekaj letih trenerstva vrača med aktivne igralce. Tekma med Krko in Hišo na kolesih bo v soboto, 26. januarja ob 19. uri v športni dvorani Marof. Se vidimo!