V sklopu 2. kroga veje zmagovalcev državnega prvenstva v odbojki za mlajše dečke so se izbranci trenerja Andreja Praha v soboto, 19. 1. 2019, udeležili turnirja v Športni dvorani pod Stolom v Zabreznici. Turnirja so se poleg MOK Krke udeležile še MOK Kočevje, Žirovnica in KEKOOprema Žužemberk.

V prvih dveh tekmah sta se na igrišču A pomerili domača Žirovnica in gosti iz Žužemberka, na igrišču B pa MOK Kočevje in MOK Krka.

Tekma na igrišču A je bila končana hitro, saj so varovanci legendarnega žužemberskega trenerja Bojana Brulca z obema četvorkama odigrali tekmo z veliko mere koncentracije, natančnosti in učinkovitosti. Temu primeren je bil tudi rezultat: 2 : 0 v nizih oziroma 25 : 16 in 25 : 9 za Žužemberčane. Tako sta imeli obe ekipi dober vpogled v dogajanje na igrišču B, ki se je zavlekel v tri nize. »Krivec« za to je bila prav novomeška prva postava z Žigo Kastelicem, Binetom Judežem, Gabrijelom Laknarjem in Luc Hočevarjem Nahtigalom, ki se je sicer pogumno spustila v boj z elitno prvo četvorko Kočevja, toda izpustila senzacionalno zmago v prvem nizu in, kot se je kasneje izkazalo, tudi tekmo. Prva četvorka Kočevja je z izredno čvrsto obrambo spravljala v obup Krkino posadko ves niz. Do izraza je ta četvorka prišla po težko prigaranem vodstvu Krke s 23 : 21 ko so Drobnič, Levstik, Jarni in Rifelj prestavili v spektakularno prestavo: ujeli so nekaj izjemno težkih žog ter prek razigranega Drobniča prerešetali nemočno Krkino obrambo – 23 : 25 za Kočevje. V drugem nizu je bila kakovostna razlika močno na strani druge četvorke Krke (25 : 14), saj so na drugi strani mreže igrali igralci, ki sicer nastopajo v mini odbojki in imajo še premalo izkušenj. Trener Prah je tako ob začetni postavi v drugem nizu (Jurij Dović, Val Udovič, Jure Selan in Nejc Pečjak) dal priložnost še Maju Resniku in Žigi Kastelicu. Drugi niz se je »odlikoval« po velikem številu neizsiljenih napak obeh četvork.

V tretjem nizu so varovanci Aleša Drobniča obdržali igro iz zaključka prvega niza ter brez nihanja, katerih je bilo v četvorki Krke preveč, prepustili Krki vsega 14 točk – 1 : 2 za Kočevje.

V drugih tekmah sta se na igrišču B pomerili zmagovalki prvega kroga – Kočevje in Žužemberk. Žužemberska prva četvorka je prvi niz odigrala veliko bolj učinkovito, kot pred dobrim mesecem dni na trening tekmi v Kočevju, ko je tesno izgubila. Na treningih so vidno napredovali ter trdo in dobro delo kronali z zmago s 25 : 22. Druga četvorka Žužemberka je svoje delo opravila z odliko ter brez podcenjevanja napravila malo neizsiljenih napak ter z zmago v drugem nizu s 25 : 9 popeljala KEKOOpremo Žužemberk kot prvouvrščeno ekipo tega turnirja v 3. krog državnega prvenstva.

Na igrišču A pa so v prvem nizu igralci Žirovnice izkoristili slabšo koncentracijo četvorke z Žigo Kastelicem, Juretom Selanom, Gabrijelom Laknarjem in Binetom Judežem ter z izdatno pomočjo v večjem številu napak Krke gladko zmagali s 17 : 25.

Tudi tokrat je bila kakovostna razlika v drugem nizu na strani Krke, toda Jurij Dović, Val Udovič, Val Vrhovec in Nejc Pečjak ter rezervista Žiga Kastelic in Arne Oblak so s svojimi neizsiljenimi napakami poskrbeli, da domačim odbojkarjem ni presahnilo volje po uspehu. Na srečo Krke so tudi domači odbojkarji naredili več neizsiljenih napak kar je posledično privedlo do izenačenja v nizih – 25 : 18 za Krko.

Tretji niz je pričela postava, ki je bila ta dan igralsko najuspešnejša: Žiga, Bine, Luc in Gabrijel. Omenjeni igralci so tokrat dali vse od sebe ter celoten niz odigrali tako, kot to najbolje zmorejo v tem trenutku: najprej so povedli s 6 : 0 in 9 : 2 nato pa ves čas niza zadržali to razliko kljub večkratnim poizkusom domačih igralcev, da bi nekako zasukali izid – 25 : 18 za Krko.

V zadnji tekmi turnirja sta se zopet pomerili ekipi Kočevja in Krke za preostalo mesto, ki je še vodilo v 3. krog veje zmagovalcev. V tako imenovani »uri resnice« so sicer Bine, Luc, Gabrijel in Žiga poizkušali vse, kar jim je še ostalo v njihovih močeh, da bi dobili prvi ali tretji niz, toda v obeh poizkusih oziroma skozi celoten prvi in tretji niz so Drobnič, Levstik, Jarni in Rifelj prikazali v prav vseh odigranih akcijah izjemno obrambno igro, v napadu pa je tehtnico na stran Kočevja praviloma prevesil najboljši igralec turnirja Drobnič z natančnimi in raznovrstnimi uspešnimi napadalnimi akcijami. Kočevci so Krki, ki je prikazala sicer dobro igro, tako v prvem kot v tretjem nizu prepustili vsega 14 točk!

Igralci Kočevja bi skoraj tekmo dobili v dveh nizih, saj je večini igralcev druge četvorke Krke tako močno padla koncentracija, da je bilo prisotnim v dvorani zelo tesnobno opazovati večje število zaporednih nerazumljivih neizsiljenih napak, ki se sicer na treningih ne pojavljajo.

Krka bo nadaljevala tekmovanje v 2. krogu veje poražencev, kjer bodo sodelovale še ekipe ACH Črnuče, Brezovice II in Žirovnice.

MOK