Novomeški odbojkarji so v tekmi 16. kroga gostili odbojkarje iz Hoč. V tekmi polni nihanj so se zmage in pomembnih točk v petem nizu razveselili domači. Rezultat je bil 3:2 (-22, 14, -18, 18, 3). Pri domačih je bil najbolj razpoložen kapetan Kosmina (21), pri gostih Crnjanski (23). Izkazala sta se še novomeška blokerja Erpič in Koncilja, vsak s po petimi bloki.

Športna dvorana Marof, 16. februar. Sodnika: Klinar, Pevc, gledalcev: 150
KRKA: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič 16, Vrhovšek 1, Kosmina 21, Kafol, Koncilja 13, Pucelj, Kumer 8, Lindič, Ogulin, Renko (L), Turk 12, Dimič
HOČE: Cafuta 6, Crnjanski 23, Klinc (L), Šijanec 7, Drvarič 3, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc 1, Repa (L), Berglez 4, Šikanič, Filipaš 12

1. DOL za moške, 16. krog
KRKA – HOČE
3:2 (-22, 14, -18, 18, 3)

Tekmo so nekoliko bolj odprli Krkaši in po asu Koncilje pobegnili na tri točke prednosti (8:5). Kmalu zatem je z odmorom reagiral gostujoči trener Merkuš, ki je uspel predramiti svoje varovance. S serijo točk in nazadnje uspešnim blokom Filipaša so Krko ujeli na 12. točki. Ekipi sta v končnico vstopili poravnani na 20. Crnjanski je z asom povedel goste na minimalno prednost (21:22), a sledil je hiter odgovor Krkašev. Vajeti je nato povsem v svoje roke vzel gostujoči Filipaš. Najprej je poskrbel za točko z močnim udarcem po diagonali, prvo zaključno žogo je priigral z zvitim udarcem, za zaključek niza pa je še z blokom ustavil napadalni poskus domačega kapetana.

V drugem nizu so domači nekoliko strnili vrste, predvsem jim stekla igra v fazi blok-obrambe. Gostom so otežili napad, sami pa so bili pri tem precej bolj zanesljivi. Na sredi niza so se v dvorani Marof razgrele strasti, hladnejšo glavo pa so ohranili domači odbojkarji. Gosti so v nadaljevanju vse več grešili, po uspešnem bloku razigranega Erpiča za 22:14 pa je bilo že jasno, da bo niz pripadel domačim.

V tretjem nizu so pobudo ves čas držali gosti. Prvo občutnejšo prednost je za Hoče priigral Berglez, ki je za 13:17 ustavil napad Turka. Ponovila se podobna zmeda, kot niz poprej, le da so jo tokrat bolje odnesli gosti. Na krilih bučne podpore navijačev, v Novo mesto jih je pripotovalo kakšnih 20, jim je šlo še naprej vse po planih. Domači trener Tomo Mišin je sicer poskusil z odmorom ter menjavo, a želenega učinka ni bilo. Crnjanski je z asom  gostom priboril prvo zaključno žogo, drugo pa je izkoristil Filipaš.

Četrti niz se je znova odvijal v prid domačih igralcev. Krkašem je uspelo ubraniti nekaj gostujočih napadov, nekaj sveže energije pa je vnesel tudi Vrhovšek, ki je v igro vstopil namesto Kumra. Na drugi strani so gostujoči odbojkarji delali preveč lastnih napak, da bi resneje ogrozili domače. Na semaforju je kazalo že 16:10 v korist Dolenjcev. Gostujoči trener je do konca niza poskušal z menjavami, a Krkaši so prednost varno zadržali do konca in tekmo poslali v peti niz.

Peti niz je odločno, z dvema zaporednima asoma, odprl Valentin Turk. Gosti so bili še najbližje pri zaostanku s 4:3, nato pa so povsem odpovedali. Na servis je stopil domači kapetan, ki je z natančnimi udarci Hočane oddaljil od mreže, jalove napadalne poskuse pa sta pričakala domač blok in obramba. Krkaši do konca tekme nato niso oddali niti ene točke in si tako priborili zmago ter pomembni dve točki v boju za uvrstitev med najboljših šest ekip.

Mario Koncilja, Krka: “Na koncu smo pokazali, da lahko, če stopimo skupaj in odigramo kot ekipa, premagamo vsakega. Priborili smo zelo pomembni dve točki. Raje bi seveda videli tri, a smo vseeno veseli zmage.”

Urban Drvarič, Hoče: “Tekma nihanj. Igrali smo toplo hladno. Na koncu žal v petem setu je odločila serija servisov Kosmine, ki nas je uspel oddaljiti od mreže in posledično nismo mogli zaključiti žoge. Smo pa le iztržili piko iz te težke tekme.”