V 3. krogu A lige zahod za kadete v nedeljo, 17. 2. 2019, so se sanje nekaterih igralcev Krke, katerih obisk na treningih je skoraj 100 odstoten, v OŠ Toma Brejca v Kamniku po uvrstitvi na polfinalni turnir državnega prvenstva oziroma uvrstitev med top 8 stalile kot letošnji sneg.

V obeh nastopih so bili od varovancev trenerjev Andreja Praha in Luke Brulca (David Cimermančič, Domen Šetina, reprezentant Jaka Pavlin, Tit Jaklič, Aljaž Fink, Tim Peterlin, Timotej Pavlič in Jan Lindič) prepričljivo boljši vrstniki ekipe Triglava iz Kranja in domačih matadorjev odbojke Calcita Volleya ter tako po šestih tekmah v A ligi zahod Krki prizadejali četrti oziroma že peti poraz. Triglavani so naše upe odpravili po vsega 37-tih minutah s 33 : 50 v točkah (15 : 25, 18 : 25), Kamničani pa so za ta »podvig« potrebovali le 3 minute več (35 : 50).

Tudi tokrat so naši odbojkarji v gosteh v A ligi nastopili brez podpore domačih navijačev. Igralci so močno zaostajali od nasprotnikov v igri v polju, blokiranju in še posebej pri kreativnosti napadalcev v napadalnih akcijah, za katero pa je bilo premalo priložnosti za Krko tudi zaradi slabše organizacije napadalnih akcij. Še posebej so kamniški napadalci pod taktirko izvrstnega organizatorja igre v napadih uprizarjali prave male mojstrovine: blok-out, različni udarci globoko v zadnjo linijo neposredno pred zadnjo črto, napadi tako po ostrih diagonalah kot po ostrih paralelah in napadi tudi iz zadnje linije. V tekmi proti Kamniku so bili najuspešnejši igralci Krke kapetan Domen Šetina, ki je ob le eni neizsiljeni napaki prispeval 5 točk, David Cimermančič je bil najučinkovitejši in je ob treh napakah prispeval 9 točk, korektor Aljaž Finka pa je bil kot tretji igralec s pozitivno bilanco, saj je prav tako ob treh neizsiljenih napakah prispeval 5 točk.

Glede na prikazano igro zmagovalci s prisotnostjo in uigravanjem na treningih v zadnjih dveh tednih niso imeli težav. Krkina posadka pa je s tem imela kar velike težave, še posebej v zadnjem tednu dni. Že ob napovedanih odsotnostih pa kaže tudi v prihodnje, da bo ekipo izredno težko uigrati in tudi posledično motivirati za preostale 4 tekme proti favorizirani Brezovici, Žužemberku in še enkrat proti odličnemu Calcitu Volleyu. Pri prav vsakem posamezniku pa bo potrebno utrditi doslej pridobljeno znanje in ga dopolnjevati s širšim znanjem, pri čemer pa bo tudi odvisno od vsakega posameznega igralca, kako bo sprejel in predvsem razumel novosti oziroma spremembe in jih tudi praktično preizkušal (npr. raznovrstnost v napadalnih udarcih, raznovrstnost in natančnost pri podajah, predvidevanje postavljanja bloka glede na različne situacije).

Podrobne rezultate in lestvico najdete na spletnih straneh odbojkarske zveze.

MOK