Pred bližajočim se turnirjem regij v Kranju, ki bo v ponedeljek in torek 25. in 26. tega meseca, je regijska reprezentanca Dolenjske v petek, 22. 2. 2019, odigrala trening tekmo s kadeti MOK Krke.

Prva postava prisotnih kadetov, Jaka Pavlin, Tim Peterlin, Domen Šetina, Matevž Blažič, Aljaž Šimc in David Cimermančič, ki jih je usmerjal trener Luka Brulec, se je pogumno in zavzeto spustila v boj s šesterko Dolenjske, ki sta jo postavila trener Andrej Prah in njegov pomočnik Miha Plot. Dolenjci so poizkušali s hitro igro zlomiti odpor kadetov toda to jim ni ravno najbolje uspevalo predvsem zaradi napak na začetnih udarcih in sprejemu servisov. Kljub temu pa so bili Dolenjci, ki so v prvem nizu zaigrali praktično s prvo postavo starejših dečkov Žužemberka (Jure Legan, Jure Kocjančič, David Pajnkiher, Mohor Travnik, Nejc Suhadolnik in Tomaž Novak) in liberom Rokom Drobničem iz Kočevja le dobili prvi niz na 20. točki.

V drugem nizu je za Dolenjce zaigral Patrik Grebenc iz Mokronoga na mestu blokerja, na mestu libera pa se je preizkusil Urban Tomšič iz Kostanjevice na Krki. Dolenjci so vse niti držali v svojih rokah in nogah do vodstva z 22 : 18. Potem pa je Aljaž Šimc izvedel več zaporednih nevarnih servisov, ki je dobesedno pometel s celotno sprejemalsko vrsto Dolenjske. Preobrat je tako omogočil nenadejano izenačenje v nizih.

V tretjem nizu so Dolenjci, kljub boljšemu sprejemanju servisov, zaostajali za dve do tri točke predvsem na račun razpoloženih napadalcev Krke – Pavlina, Šetine in Cimermančiča, ter boljše igre v bloku. V tem nizu se je na mestu libera preizkusil Gašper Longar (Žužemberk), ki je na lanskem turnirju regij v polfinalu in finalu v Šempetru odigral pomembno vlogo. V končnico je Krka vstopila s prednostjo 18 : 15. takrat pa so Dolenjci prestavili v višjo prestavo v obrambi, napadu in servisih ter tokrat oni zasukali rezultat sebi v prid – 21 : 25 za Dolenjce.

V četrtem nizu je trener Luka Brulec dal priložnost še Janu Udoviču in mlademu Žanu Šuštariču. Pri Dolenjcih je, kot organizator igre, tokrat nastopil član MOK Krke, Borut Hočevar, Jure Kalan iz Kočevja pa se je preizkusil kot libero. Tudi v tem nizu so imeli do 18. točke pobudo Krkini igralci, ki so razliko ene do dveh točk uspešno držali z napadi prek Pavlina in Cimermančiča. V zaključku niza je trener Prah dal priložnost za igro še Gašperju Longarju, tokrat v vlogi organizatorja igre, ter še obema članoma MOK Krke, Erazmu Jakšetu in Jaki Radošu. Tudi tokrat je Dolenjska, ob boljšem serviranju rezervnih igralcev in večji zavzetosti ključnih igralcev prve postave, zasukala izid sebi v prid – 22 : 25 in 1 : 3 za Dolenjsko.

Po odigrani trening tekmi v naslednjih dveh nizih je priložnost za igro dobili še igralec iz Mokronoga, Luka Rejc.

Trening tekma je dokazala, da bodo Dolenjci ranljivi na sprejemu servisov, pri nedoslednem izvajanju začetnih udarcev in dvojnega bloka. Kadeti pa bodo morali, ob boljšem obisku na treningih, prav tako izboljšati izvajanje začetnih udarcev ter sprejemanje servisov.

MOK