Redni del prve državne odbojkarske lige je končan. V elitni druščini desetih ekip je novomeška Krka po osemnajstih krogih zasedla odlično peto mesto. Po rednem delu je prvo mesto pričakovano pripadlo ACH Volleyu. Ljubljančani so bili še kako prepričljivi, saj so v 18. tekmah nanizali prav toliko zmag, oddali pa so vsega 6 nizov.

Na verjetno najbolj obiskani tekmi rednega dela so Mariborčani v zadnjem krogu ugnali kamniški Calcit Volley, s to zmago pa so si Štajerci priigrali drugo mesto in s tem neposredno polfinalno vstopnico. Poraz v Mariboru je Kamničane stal polfinala, redni del so tako sklenili na tretjem mestu. Četrto mesto so si priigrali odbojkarji Salonita, sledita še Krka na petem in Hiša na kolesih na šestem mestu.

Sistem tekmovanja:
 – Prvo uvrščeni ekipi se neposredno uvrstita v polfinale
 – Ekipe med tretjim in šestim mestom se pomerijo v delnem četrtfinalu
 – Ekipe med sedmim in desetim mestom odigrajo ligo za obstanek

Za Novomeščane je to prva uvrstitev v tako imenovano modro skupino oz. skupino za prvaka po sezoni 2014-2015. Takrat je Krkašem v četrtfinalu pot prekrižala Panvita Pomgrad, potnika v polfinale pa je določila šele dodatna, tretja tekma, ki so jo Prekmurci dobili v domači dvorani. Varovancem Tomislava Mišina je tako letos uspela ena boljših sezon v zadnjih letih, a delo še ni končano. Pred fanti je še vrhunec sezone. Za polfinalno vstopnico se bodo pomerili z ekipo Salonita.

MOK Krka v preteklih sezonah:
2017-2018: Zelena skupina, obstanek v ligi po dodatnih kvalifikacijah
2016-2017: Zelena skupina, skupno 8. mesto
2015-2016: Zelena skupina, skupno 6. mesto
2014-2015: Modra skupina, skupno 5. mesto

Na prvem letošnjem medsebojnem srečanju v Kanalu je zmaga prepričljivo ostala doma. Pred nekaj dnevi sta se ekipi ponovno srečali, tokrat pa je v športni dvorani Marof zmaga pripadla Krkašem. Dolenjci so pokazali, da se s Salonitom da igrati, a v naslednjih nekaj tednih čaka tako igralce kot tudi trenerski štab še precej dela s pripravo na četrtfinalni obračun. Časa za pripravo je dovolj. Prva tekma bo v nedeljo, 24. marca v športni dvorani Marof ob 19. uri, povratna pa v četrtek, 28. marca ob 19. uri v ŠD Kanal. Ekipa si še posebej v zaključku sezone želi bučne podpore s tribun, zato vas že zdaj vljudno vabimo!

V drugem četrtfinalnem obračunu se bosta pomerila Calcit Volley in Hiša na kolesih. Kamničani so v rednem delu gotovo ciljali višje, a svoje so naredile poškodbe, na pot pa so se jim postavili še Mariborčani, ki so v štajerski prestolnici poskrbeli za pravo odbojkarsko evforijo. Šesto in hkrati zadnje mesto, ki prinaša boj za naslov prvaka, so ujeli odbojkarji Hiše na kolesih iz Kranja. Čeprav je še nekaj krogov pred koncem bolje kazalo Šoštanjčanom, pa so Kranjčani redni del sklenili z dvema zaporednima zmagama, kar ob dveh porazih Šoštanj Topolšice zadoščalo za napredovanje.  Calcit in Hiša na kolesih se bosta pomerila 23. in 27. marca, prva tekma pa bo v Kranju.

Lestvica po koncu rednega dela:

  1. ACH Volley Ljubljana 53 točk
  2. Maribor 41
  3. Calcit Volley 38
  4. Salonit Anhovo 32
  5. Krka 24
  6. Hiša na kolesih 23
  7. Šoštanj Topolšica 20
  8. Panvita Pomgrad 17
  9. Črnuče 11
  10. Hoče 11

Šoštanj Topolšica, Panvita Pomgrad, Črnuče in Hoče so pristali v zeleni skupini, kjer se bodo pomerili za obstanek. Čaka jih že znani dvokrožni sistem, vsaka točka pa bo še toliko bolj pomembna. Zadnje uvrščeno ekipo namreč čaka nazadovanje v drugo ligo, predzadnje uvrščena ekipa pa se bo za mesto v 1. ligi pomerila z drugo uvrščeno ekipo iz druge lige. Drugoligaške ekipe imajo pred seboj še šest krogov, trenutno pa najbolje kaže ekipi GEN-I Volley.