Odbojkarjem Krke je letos po nekaj sušnih letih znova uspel odmevnejši uspeh. Po osemnajstih krogih rednega dela so zbrali devet zmag, kar je zadostilo za peto mesto. Nemalo zaslug gre pripisati trenerju Tomislavu Mišinu, ki je avgusta zasedel trenersko mesto po tem, ko je v Krko prišel iz zagrebškega kluba HAOK Mladost. Pred prvo četrtfinalno tekmo je strnil nekaj besed o rednem delu, četrtfinalnem nasprotniku in pripravah na prihajajočo končnico.

Novo okolje, strokovni štab, igralci, liga… Potrebno je bilo kar nekaj privajanja, a Mišin se izziva ni ustrašil. “Sezona je bila izredno zahtevna in izčrpljujoča. Tu predvsem ciljam na izenačenost vseh ekip v ligi. Pred začetkom sezone nas je malokdo videl na petem mestu. No, ljudje v klubu in strokovni štab smo od začetka verjeli v to ekipo. Govora je o sijajni mladi ekipi, ki predvsem rada igra odbojko. Enostavno je prihajati na treninge, ko veš, da se igralci borijo, grizejo. Ekipa je napredovala iz meseca v mesec, kar me še posebej veseli. Največje zasluge gredo igralcem, ki so poleg šolskih in službenih obveznosti na treningih dajali vse od sebe. Prepričan sem, da jim ni bilo lahko.

Peto mesto po rednem delu je ekipi prineslo uvrstitev v četrtfinale in Krkaši tako ostajajo v boju za naslov prvaka. Za polfinalno vstopnico se bodo pomerili z ekipo OK Salonit Anhovo iz Kanala, naloga pa bo vse prej kot lahka. “Ekipa Salonita je s svojimi rezultati prikazala, da sodi v sam vrh slovenske odbojke. Gre za uigrano ekipo s sijajnimi posamezniki. Njihova igra se vrti okoli sprejemalcev, Čabarkape in Peterlina. Prav od tu preti največja nevarnost.

A Krkaši pogumno zrejo naprej. Nenazadnje sta se ekipi v letošnji sezoni pomerili že dvakrat, razdelili pa sta si po eno zmago na domačem parketu. “Menim, da nas čakajo negotove tekme. Razlike v kvaliteti med ekipama so majhne. Navsezadnje gre za končnico, kjer bosta obe ekipi maksimalno motivirani, popuščanj ne bo.

Med koncem rednega dela in začetkom končnice poteka tritedenski odmor. Manjko tekmovalnega ritma so Krkaši poskusili nadomestiti tudi s prijateljskimi tekmami, na treningu pa je poudarek na zadnjih tehničnih popravkih in taktičnih zamislicah. “Krajši premor pred končnico smo izkoristili za fizično pripravo. Odigrali smo dve trening tekmi s Kranjem (Hiša na kolesih), ostajajo pa nam še zadnji dnevi, da se dobro pripravimo na nedeljsko tekmo.

Redni del je eno, končnica nekaj drugega. Priložnosti za popravni izpit ne bo. “Zaradi takih tekem se je lepo ukvarjati s športom. Gotovo je nekaj pritiska tako na Salonitu kot na nas, a mi moramo le uživati na teh tekmah. Svoj cilj smo izpolnili, no, prepričan sem, da ga lahko presežemo, to navsezadnje govorim igralcem že od začetka sezone.

Prva četrtfinalna tekma med Krko in Salonitom bo v nedeljo, 24. marca ob 19. uri v športni dvorani Marof.Prelepo bi bilo, če bi obiskovalci končno napolnili dvorano Marof, saj si ti fantje to definitivno zaslužijo. Pozivam vse ljubitelje športa, da v nedeljo obiščejo športno dvorano Marof in uživajo v vrhunski odbojki.