V 5. krogu A lige zahod za starejše dečke so člani MOK Krka Žan Šuštarič, Erazem Jakše, Nejc Makarovič, Lev Špes, Matevž Hvala, Žiga Kokalj, Aljaž Vidic, Jaka Golob in Jaka Radoš v telovadnici OŠ Bršljin, torej na domačem terenu, v nedeljo, 24. 3. 2019, gostili ekipi, ki konkurirata v letošnji sezoni za najvišja mesta državnega prvenstva.

Že pred tem turnirjem je bilo jasno, da so starejši dečki Krke že dosegli najverjetneje končno 9. mesto v državi, kar je, glede na vse okoliščine, zelo dober rezultat.

V prvi tekmi turnirja so se Krkaši pomerili z vrstniki iz Žužemberka in po vsega le 7,7 % sprejemu gladko izgubili z 0 : 2 (7:25, 11:25).

Tudi v drugi tekmi ni bilo velike razlike. Igralci iz Kanala so celo večkrat servirali na najboljšega igralca Krke zato, da bi imela kaj več od igre, toda tudi ob le 20 % sprejemu Krka ni imela prav nobenih možnosti za morebitno presenečenje. Salonit je tako gladko zmagal z 2 : 0 v nizih oziroma s 25 : 13 in 25 : 12.

V derbiju A lige zahod so bolje igrali gostje iz Kanala, ki so premagali Žužemberčane z 2 : 1 v nizih (15 : 25, 25 : 20 in kar 15 : 6 v zadnjem nizu). Žužemberčani so nastopili brez blokerja Pajnkiherja, manjkala je tako igra prek sredine zato so bili napadi Žužemberka zelo predvidljivi tako, da so se Kanalci uspešno branili ter izkoriščali v kontranapadih ponujene priložnosti.

MOK