V Kanalu sta se na drugi četrtfinalni tekmi pomerila Salonit in Krka. Z rezultatom 3:1 (-23, 12, 18, 20) so bili uspešnejši domači odbojkarji, ki so si s to zmago priigrali mesto v polfinalu. Pri Salonitu sta bila najbolj razpoložena Vrtovec (17) in Peterlin (16), za Krko je 18 točk dosegel Kumer.

Četrtfinale, 2. tekma
Salonit Anhovo – Krka
3:1 (-23, 12, 18, 20)

ŠD KANAL, gledalcev 300, sodnika Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled)
Salonit Anhovo: Živanović 11, Česnik 4, Nanut, Karnel 1, Basaneže 8, Kavčič, Čabarkapa 9, Peterlin 16, Kovačič, Tomić, Vrtovec 17, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčić.
Krka: Hafner 2, Erpič 3, Vrhovšek 1, Kosmina 12, Koncilja 4, Pucelj, Kumer 18, Lindič, Ogulin, Turk 10, Dimič, Ožbalt (L), Kafol (L). Trener: Tomislav Mišin.

Obe ekipi sta tekmo začeli z istima začetnima postavama kot na prvi tekmi v Novem mestu. Ekipi sta bili na začetku prvega niza praktično prilepljeni vse do rezultata 10:8, ko so se domači odbojkarji po uspešnem napadu Peterlina prvič odlepili za dve točki. Začetek prvega niz je zaznamovalo veliko število napak na začetnih udarcih na obeh straneh mreže. Z blokom Živanoviča so Kanalci povedli 14:11. Dolenjci so z asom Turka znižali izid na 16:14. Sledil je še en as Kumra in izenačenje rezultata na 18:18. Z dobrimi začetnimi udarci so igralci Krke v nadaljevanju povedli 19:20, ko je domači trener Šimunčič izkoristil še drugi polminutni odmor. Pro gostih je bil nezaustavljiv korektor Kumer. V končnici niza so gostje z uspešnim napadom Kumra izkoristili drugo zaključno žogo in povedli 0:1 v nizih.

Domači odbojkarji so bolje začeli drugi niz in z asom Živanoviča in z dvema blokoma Basanežeta povedli 5:2. Po napaki Kosmine v napadu so domači odbojkarji vodili 8:3, ko je s polminutnim odmorom prvič odreagiral gostujoči trener Mišin. Po uspešnem napadi domačega korektorja Vrtovca so domači povedli 12:4. Takrat so gostje poizkušali z menjavo organizatorja igre. Na mesto Hafnerja je vstopil Pucelj. V nadaljevanju je pri rezultatu 14:5 v igro pri gostih na mesto Kumra vstopil Vrhovšek ter na mesto Kosmine sprejemalec Ogulin. Z blokom Basanežeta so domači povišali vodstvo na 19:7. V nadaljevanju je gostujoči trener Mišin postopoma v igro vračal nosilce igre, a Krkaši so v drugem nizu ostali le na 12. točki.

Začetek tretjega niza je minil v znamenju dobre igre Kanalcev, ki so povedli 9:6. Z blokom Basanežeta nad Turkom so povišali vodstvo na 11:7. Trener Mišin je v igro na mesto podajalca Hafnerja poslal Puclja. Pri rezultatu 15:8 za domače se je pri gostih v igro vrnil prvi podajalec Hafner. Domači organizator Živanović igre je bil v bloku nepremagljiva ovira za dolenjske napadalce. Pred končnico niza so Kanalci z uspešnim napadom Peterlina povedli visokih 22:12. Kanalci prednosti niso izpustili iz rok in povedli 2:1 v nizih.

Tudi v začetku četrtega niza so domači pobegnili 4:2. Pri rezultatu 8:5 za Kanalce je gostujoči trener Mišin prvič poizkušal s polminutnim odmorom ter v nadaljevanju pri rezultatu 10:5 še drugega. Pri gostih je na mesto korektorja Kumra vstopil Vrhovšek. To ni zmedlo domačih odbojkarjev, ki so po uspešnem napadu Vrtovca povedli 15:8. Dolenjci se niso predali in z dobrimi začetnimi udarci znižali zaostanek na 18:14. Pri rezultatu 20:15 se je pri gostih v igro na mesto Vrhovška vrnil korektor Kumer. Peterlin je z uspešnim napadom iz druge linije domačim priboril vodstvo 22:17. Karnel je z asom priboril prvo zaključno žogo za domače odbojkarje, ki pa je Kanalci niso izkoristili. Kumer je z napako na začetnem udarcu Kanalcem poklonil vstopnico v ½ finale, kjer se bodo pomerili z ekipo ACH Volley.

Igor Šimunčić, trener Salonit Anhovo: »Zasluženo smo zmagali. Tudi v Novem mestu smo si mogoče zaslužili zmago. Danes je končno odločila naša večja izkušenost. V najtežjih trenutkih smo pokazali najboljšo igro.«

Nejc Rojc, pomočnik trenerja Krke: »Čestitke Salonitu. Doma so upravičili vlogo favorita. Mi smo po prvem nizu mogoče pričakovali preveč, da bomo lahko igrali z njimi, ampak na igrišču žal tega nismo pokazali.«

(vir: OK Salonit)

Novomeški odbojkarji so s tem porazom sklenili letošnje nastope v državnem prvenstvu. V boju za naslov prvaka tako ostajajo le še štiri ekipe. Salonit Anhovo se bo pomeril z ACH Volleyem, Calcit Volley pa z Mariborom.