Kadeti Krke so v nedeljo, 31. 3. 2019, na domačem terenu v OŠ Bršljin v petem krogu državnega prvenstva A lige zahod gostili ekipi KEKOOPreme iz Žužemberka in Pr’Kovač iz Brezovice pri Ljubljani. Žužemberčani in Brezovčani so na turnirju bili v vlogi velikih favoritov, saj zasedajo 2. oziroma 3. mesto v konkurenci šestih ekip A lige zahod. Njihova medsebojna tekma se je končala v korist Žužemberčanov, ki so po ekspresno dobljenem prvem nizu v drugem zaostajali že za 5 točk (14 : 19), toda zmaga je kljub temu odšla v Žužemberk zaradi izredne igre v bloku in obrambi ter nepredvidljivih in hitro izpeljanih napadov. Brezovčani so se zelo trudili, da bi bili vsaj v končnici niza enakovredni, toda odločila je prav večja zavzetost, živahnost in mojstrstvo Žužemberčanov – 26 : 24.

Glede na renome obeh omenjenih favoritov je bilo pričakovati, da bo posadka Krke bila lahek zalogaj. Toda obe ekipi sta se morali potruditi v prav vseh štirih odigranih nizih, da so igro Krke le nekako strli prav v zaključkih nizov. Oba izgubljena niza je Krka v sosedskem večnem derbiju izgubila na razliko – 23 : 25. Podobno je Krka izgubila z Brezovico. V prvem nizu so Krkaši po zaostanku z 12 : 20 uprizorili odlično igro v vseh elementih igre ter omilili poraz v tem nizu na 19. točki. Takšno igro so prenesli v drugi niz ter tako povedli najprej z 9 : 4 ter obdržali prednost petih točk do 14 : 9. Brezovčani so nato bolje pripravili blok in obrambo predvidljivih napadov Krke ter v končnico vstopili z izenačenjem na 22. točki. Krka je sicer tudi v tem delu igre prikazovala dobro igro, vendar svojih malih priložnosti za pobeg za dve točki ni izkoriščala v napadih, ki so bili preveč predvidljivi. Tudi ta niz se je končal v korist nasprotnikov in tretjič ta dan na razliko – 24 : 26.

Krka je igrala večinoma s prvo šestorko, Jako Pavlinom, Domnom Šetino, Aljažem Šimcem, Timom Peterlinom, Aljažem Finkom, Davidom Cimermančičem ter liberom Titom Jakličem. Trener Prah je za razbijanje ritma nasprotnikov ter predvsem za možnost, da se kdo od rezervnih igralcev izkaže s kakšno odlično potezo, dal priložnost korektorju Maticu Petkoviču, blokerju Timoteju Pavliču in organizatorju igre Janu Udoviču. Glede na prejšnji odigrani turnir so omenjeni igralci na treningih, ki jih pretežno vodi trener Luka Brulec, vidno popravili sprejem servisa in zanesljivost serviranja ter predvsem pristop na tekmo in tekmovalno kljubovalnost med tekmo. V prihodnje pa bo potrebno dopolniti znanje blokiranja stranskih blokerjev in znanje izvajanja ter učinkovitosti napadalnih akcij.

Vsem igralcem čestitamo za izkazan napredek v obeh odigranih tekmah!

MOK