9. mesto v državnem prvenstvu je za pomlajeno ekipo starejših dečkov MOK Krka lep uspeh. Tekmovanja v A ligi zahod so namreč končali na 5. mestu z dvema zmagama in osmimi porazi. To mesto so si zagotovili že pred dvema tednoma po končanem predzadnjem krogu rednega dela turnirskih bojev državnega prvenstva v A ligi zahod in vzhod.

V zadnjem, šestem krogu A lige je v ŠD Kanal, v nedeljo, 7. 4. 2019, nastopila le sedmerica igralcev, ki sta jo vodila trenerja Andrej Prah in Luka Brulec, spremljali pa vozniki prostovoljci – očetje Makarovič, Hvala, Hočevar in Jakše.

Manjkali so tudi nekateri igralci iz bolj ali manj opravičenih razlogov, pa tudi na treningih ekipa ni bila vedno popolna zato je bilo pričakovati, da bo Krka izgubila obe tekmi proti močnejšim, starejšim in višjim igralcev iz Calcit Volleya in Ljubljane Volleya.

Matevž Hvala, Aljaž Kopina, Erazem Jakše, Jaka Golob, Aljaž Vidic, Borut Hočevar in Nejc Makarovič so v obeh tekmah poizkušali prikazati najbolje, kar so v tem trenutku bili sposobni. V prvi tekmi proti Calcitu iz Kamnika so izgubili sicer z 0 : 2, toda igra Krke je iz prvega niza, ko so Krkaši dosegli 15 točk, v drugem napredovala in nasprotnikom odščipnili tako 18 točk.

V drugi tekmi so stopnjevali igro in v prvem nizu Ljubljani Volley odvzeli 19 točk. Drugega pa so Krkaši v dramatični končnici celo dobili s 25 : 23. Žal pa so z igro močno padli v tretjem, odločilnem nizu, ko jih je nasprotnik pustil na šesti točki.

Vsej posadki čestitke za pozitiven pristop do turnirja.

MOK Krka