V nedeljo, 12. 5. 2019, je bil v okviru državnega prvenstva za starejše dečke odigran turnir za mesta. V Športni dvorani Balon v Brezovici pri Ljubljani so se za 9. do 12. mesto pomerili Panvita Pomgrad iz Murske Sobote, SIP Šempeter iz Šempetra v Savinjski dolini, Krka iz Novega mesta in domača ekipa Brezovica.

V prvih tekmah je Panvita Pomgrad tesno premagala Brezovico, Krka pa prav tako po treh nizih Šempeter. Dobro igro sta pri Krki izkazala libero Jaka Golob ter bloker Jaka Radoš. Kljub temu, da so igralci Krke skupno v treh nizih napravili osemintrideset neizsiljenih napak, so jim k zmagi močno “pomagali” Šempetrani s kar devetinštiridesetimi neizsiljenimi napakami.

V drugem kolu turnirja je Panvita v dveh nizih brez težav premagala Krko predvsem zaradi velike razlike v kakovosti in učinkovitosti napadalnih akcij. Poleg tega so igralci iz Murske Sobote napravili v dveh nizih vsega 13 neizsiljenih napak, Krka pa 19. S to zmago je Panvita Pomgrad zasedla končno 9. mesto. Na sosednjem igrišču dvorane Balon je domača Brezovica premagala Šempeter, ki je tako končal na 12. mestu.

V zadnji tekmi turnirja za 10. in 11. mesto je zmagala Brezovica z 2 : 0 v nizih. Igra Krke je bila v obeh nizih do 18. točke zelo dobra: Postava Hvala (18 doseženih točk na turnirju/21 neizsiljenih napak), Radoš (9/7), Vidic (6/9), Jakše (14/15), Kokalj (13/17), Hočevar (7/12), Golob (1/5) je namreč močno popravila blokiranje, zanesljivost izvajanja začetnih udarcev, organizacijo napadov ter njihovo učinkovitost. Žal pa so v obeh nizih po 18. točki, v prvem nizu so še vodili z 20 : 18, v drugem pa kar z 20 : 14, močno popustili in ob tem napravili veliko zaporednih in, tudi samim igralcem, nerazumljivih neizsiljenih napak.

Kot rezervna igralca sta na turnirju sodelovala še Žan Šuštarič (0/2), ki je dobro odigral 2. niz proti Panviti, ter Nejc Makarovič (0/0).

Vsem igralcem, tudi tistim, ki se tega zadnjega turnirja niso udeležili (Val Kulovec, Lovro Šimec, Vito Vidmar, Aljaž Kopina, Lev Špes, Jure Vidmar, Luc Hočevar Nahtigal, Gabrijel Laknar, Žiga Kastelic) in so s svojo aktivnostjo na treningih pripomogli k temu, da je ekipa starejših dečkov lahko igrala v elitni ligi – A ligi, ter da so na koncu osvojili 11. mesto, iskreno čestitamo!

MOK