V soboto, 18. 5. 2019, se je v Kanalu ob Soči odvijal polfinalni turnir v mali odbojki za mlajše dečke, kjer so poleg Brezovice, Ljubljane volley in domačega Salonita nastopili tudi mlajši upi MOK Krka.

Najboljšo igro so prikazali dečki iz Ljubljane Volley. Zelo so napredovali v igri na mreži tako z odličnim blokiranjem kot z raznovrstnimi in tudi močnimi napadi ter pri organizaciji napadov, kjer so prav vsi igralci prve četverke pokazali avditoriju, kako se lahko natančno podaja tudi v oteženih okoliščinah igre (po slabšem prvem odboju po sprejemu ali obrambi). V prvi tekmi prvega kroga so najprej po začetni tremi v prvem nizu preobrnili tok igre v drugem z izenačenjem v nizih izničili začetniško tremo prvi četvorki Ljubljane Volley, ki je v tretjem nizu nadigrala domačine.

V prvem krogu na drugem igrišču sta se pomerili Krka in Brezovica. Igralci Krke so sicer pokazali dobro igro. V prvem nizu so Luc (7/5), Žiga (23/4), Gabrijel (7/4) in Nejc (4/3) bili zelo blizu uspeha vendar pa so bili igralci Brezovice natančnejši v obrambnih akcijah ter nevarnejši v napadalnih akcijah – 22 : 25 za Brezovico. V drugem nizu so bili Matic, Val, Arne, Mark in borbeni Jurij blizu izenačenja v nizih, prikazali so zelo dobro igro, toda na koncu jim športna sreča ni bila naklonjena – 25 : 27.

Ljubljana Volley je nato predvsem s svojo učinkovito igro na mreži premagala Brezovico in se kot prva ekipa turnirja uvrstila v veliki finale.

Poraženi ekipi prvega kroga, Salonit in Krka, sta se nato pomerili za drugo priložnost vstopa v finale. V prvem nizu je četvorka Salonita prikazala mnogo bolj zanesljivejšo igro ter brez težav ugnala prvo četvorko Krke z visokih 25 : 13. K zmagi so jim pogosto pomagali kar igralci Krke s povečanim številom napak in predvsem z zakasnelimi reakcijami ter slabo organiziranimi napadalnimi akcijami.

V drugem nizu je preostanek igralcev Krke prikazal ponovno dobro igro in jo tokrat kronali z zmago v ponovno podaljšanem drugem nizu z 29 : 27. Z izenačenjem v nizih je bila tekma ponovno odprta. Kljub boljši igri Krke glede na 1. niz so domači igralci priigrali kar šest zaključnih žog. Luc, Žiga, Nejc in Gabrijel pa so pri zaostanku z 18 : 24 zaigrali praktično brez napak in tudi bolj učinkovito. Z napadoma prek Luca, njegovim blokom ter blokoma Kastelica je Krka znižala na 23 : 24. V naslednjem napadu pa je bil napadalec Salonita Gabrijelčič dovolj pretkan, da je z močno paralelo »preko roke« prevaral blokerja Krke, obrambni igralec Krke na paraleli pa enostavno ni mogel ukrotiti močne žoge – 23 : 25 za Salonit.

V zadnji tekmi turnirja je Salonit odigral odlično ter z 2 : 1 oziroma s 25 : 15 v prvem in 25 : 11 v zadnjem nizu povsem zasenčil prve favorite turnirja ter tako poleg Krke izločil še Brezovico. Kdo bi izšel kot zmagovalec med morebitno tekmo med Brezovico in Krko v zadnjem krogu tega turnirja, če bi Krki uspel popolni preobrat v zadnjem nizu proti Salonitu?

V prvi četvorki Krke je tokrat manjkal poškodovani Bine Judež.

Kot najboljši igralec Krke je bil proglašen Žiga Kastelic, ki je v dveh tekmah in treh nizih dosegel kar 18 točk v napadu in 5 točk v bloku.

MOK