V soboto 1.6. je potekal zadnji klubski turnir v kategoriji male odbojke. Generacija fantov, ki so še lani s 5. mestom v mini odbojki dosegli najboljši klubski uspeh v tej kategoriji, so tudi stopničko višje (mali odbojki) presegli vsa pričakovanja.

Priprave na ta turnir so odlično potekale skozi celoten teden. Treningi so potekali vsak dan od ponedeljka do petka, treninge pa je vodil trener Andrej Prah. Na žalost se zaradi delovne sobote v šoli ni uspel udeležiti zadnjega turnirja. Odlično delo na treningih smo delno uspeli prenesti na zaključni turnir. No, vse ravno ni tako uspevalo, kot smo si zamislili. Morda je svoje naredila trema ali pa veliko število staršev, ki so prišli spodbujati svoje fante.

Turnir je bil sprva mišljen s štirimi ekipami vendar je OK Ljutomer zaradi branjenja šolskega državnega naslova med dvema ognjema moral turnir odpovedati. Sicer so poslali prošnjo za prestavitev turirja ampak se očitno eden od klubov ni strinjal, tako da smo smo ostali Krkaši, OK Žužemberk in ŠD Brezovica. Igrali smo po sistemu vsak z vsakim.

Prva tekma proti Brezovici se ni začela po naših načrtih, saj so Brezovčani proti naši prvi postavi (Kastelic, Laknar, Pečjak in Hočevar Nahtigal) hitro povedli z 9:5 in primorani smo bili v prve pol minute odmora. Kar pa proti razigranim igralcem Brezovice ni pomagalo, saj so povedli že s 16:8. Na koncu smo le omilili poraz in končali niz z 25:21. Nato so v igro prišli drugi “fighterji” na čelu z Mlakarjem, Šetino, Udovičem in Šturmom, ki so držali priključek vse do 9. točke. Nasprotniki so poskrbeli za 3 zaporedne točke in sledila je menjava igralcev. Namesto Šturma je na sprejem vstopil Oblak. Razlika je ostajala nekje 3-4 točke v korist nasprotnikov. Sledila je še ena menjava in sicer v igro je vstopil Vrhovec namesto Udoviča pri rezultatu 14:18. Niz smo izgubili z 18:25. Na tej tekmi bi se sicer dalo iztržiti več, vendar nam očitno začetki turnirjev ne ustrezajo, saj vedno odigramo drugo in tretjo tekmo.

Sledila je tekma proti Žužemberku, pri katerih ni bilo glavnega igralca Tristana. Začeli smo s standardno udarno četvorko Žiga, Gabi, Luc in Nejc, v upanju na boljšo igro, kot proti Brezovici. Pri zaostanku s 6:9 je bilo že potrebno poseči po polminutnem odmoru. Igra mladih novomeških odbojkarjev je bila premehka in neodločna, manjkala je natančnost tako na sprejemu kot pri podaji. Odmor ni zalegel, Žužemberčani so naredili nov delni rezultat s 4:1. Trenerju je pojenjala potrpežljivost in pri zaostanku s 7:13 je napočil čas za drugi odmor. V nadaljevanju so se novomeški fantje le predramili, zaigrali precej bolje in po pravem malem čudežu dobili niz s 26:24. Bravo!

V drugem nizu smo bili s postavo Mlakar, Šturm, Vrhovec in Šetina prepričljivo boljši nasprotnik. Pri rezultatu 16:4 je Val Udovič zamenjal Tima Šetino in pri rezultatu 18:4 je Arne Oblak zamenjal Marka Mlakarja. Zmagali smo z rezultatom 25:10. In slavje v balonu ŠD Brezovica sej je lahko pričelo!

Pohvale vsem staršem navijačem, ki so v velikem številu podpirali svoje fante. Pohvale tudi fantom, ki so pridno hodili na treninge in celo sezono absorbirali napotke obeh trenerjev (včasih tudi bolje kot v šoli). Le s pridnim delom se da doseči dobre rezultate in fantje so to lepo potrdili. Naj bo ta uspeh nagrada in spodbuda za nadaljnje delo, v naslednji sezoni pa novim uspehom naproti!