Za odbojkarje se poletni premor steka h koncu in pred vrati so priprave na novo sezono. Še preden se le ta prične bo na sporedu še letošnji vrhunec – Evropsko prvenstvo. Pozornost bo nato znova prevzelo državno prvenstvo, a še preden misli povsem obrnemo proti novi sezoni, poglejmo povzetek lanske, ene najuspešnejših v zadnjih letih.

Člani

Članska ekipa moškega odbojkarskega kluba Krka je tekmovalno sezono 2018-2019 pričela v nekoliko spremenjeni zasedbi. Po nekaj spremembah v igralskem kadru in menjavi na položaju glavnega trenerja, ekipo je prevzel Tomislav Mišin, je v ekipi zavel svež veter.  Fantje so redni del sezone sklenili na petem mestu, v četrtfinalu pa so do zadnjega pretili igralcem Salonita. Novomeški odbojkarji so slavili na domačem terenu, na povratni tekmi pa je zmaga pripadla Kanalcem. Zaradi boljše razlike so napredovali odbojkarji Salonita, Krkaši pa so s tem porazom sezono sklenili na 5. mestu, kar je ena boljših uvrstitev v zadnjih letih.

Ekipo so sestavljali:

Hafner Svit, Ožbalt Gregor, Erpič Grega, Vrhovšek Ivan, Kosmina Martin (kapetan), Gorše Leon, Kafol Aljoša, Koncilja Mario, Pucelj Gašper, Kumer David, Lindič Luka, Renko David, Turk Valentin, Dimič Rok

Trener: Tomislav Mišin
Pomočnik trenerja: Jernej Rojc
Kondicijski trener: Josip Radaković
Statistik: Anže Zalar

Končna uvrstitev v 1. državni odbojkarski ligi: 5. mesto
Pokalno tekmovanje: 9. mesto

Naslov državnega prvaka si je priigrala ekipa ACH Volleya, ki je v finalu nadigrala Calcit Volley. Tretje mesto je pripadlo Salonitu. Ljubljančani so osvojili tudi naslov pokalnih prvakov, v finalu so prav tako premagali ekipo Calcita.

Mladinci

V kategoriji mladincev se je nekoliko poznala generacijska luknja oz. manjko igralcev te starosti. Nič ne de, priložnost so dobili nekateri mlajši igralci, ki so pokazali, da bomo lahko nanje resneje računali že v prihodnjih sezonah.

Število ekip: 26
Končna uvrstitev: 17. mesto
Državni prvaki: Maribor

Kadeti

Kadeti so v lanski sezoni prikazali kar nekaj napredka in všečnih predstav. Najboljše ekipe so sicer oddaljene še kakšen korak, a fantje so se izkazali, s trdim delom na treningih pa lahko v bodoče posežejo še višje.

Število ekip: 26
Končna uvrstitev: 12. mesto
Državni prvaki: Pr Kopač Brezovica

Starejši dečki

Generacija starejših dečkov se je znova izkazala. Z dobrimi predstavami v kvalifikacijskem obdobju so si priigrali nastope v elitni A ligi, na koncu pa so sredi maja sezono sklenili na odličnem 11. mestu.

Število ekip: 30
Končna uvrstitev: 11. mesto
Državni prvaki: KEKOOprema Žužemberk

Mala odbojka

Dečki v kategoriji male odbojke so navduševali skozi celotno sezono. Marljivo delo na treningih se je obrestovalo do te mere, da so bili dečki v začetku junija še v igri peto mesto v državi.  Z enim porazom in z eno zmago na zadnjem turnirju so državno prvenstvo končali na 6. mestu, kar štejemo za izjemen uspeh, lepo nagrado in hkrati spodbudo za nadaljnje delo.

Število ekip: 25
Končna uvrstitev: 6. mesto
Državni prvaki: Ljubljana Volley

Za uspehe mlajših selekcij so bili zaslužni:

 – Andrej Prah
– Luka Brulec
 – Luka Švent
 – Gorazd Canić (kondicijski trener)

Zahvala sponzorjem

Ob vseh vzponih in padcih seveda ne smemo pozabiti na naše pokrovitelje saj to, kar počnemo, ne bi bilo mogoče brez njihove pomoči. Največja zahvala gre generalnemu pokrovitelju, podjetju Krka d. d., ki nam že vrsto let stoji ob strani.

Tako ali drugače so pri obstoju in delovanju kluba pripomogli tudi:

Vsem skupaj se iskreno zahvaljujemo in pozdravljamo k sodelovanju tudi v bodoče!