Konec tedna se bo pričel letošnji vrhunec moške odbojke – 31. evropsko prvenstvo! Organizacija prvenstva je letos pripadla kar štirim državam, poleg Slovenije bodo najboljše evropske odbojkarje gostile še Francija, Nizozemska in Belgija. Prvenstvo se bo pričelo v četrtek, 12. septembra, evropski prvak pa bo bo znan 29. septembra. Slovenska odbojkarska reprezentanca po srebrni medalji leta 2015 in četrtfinalu 2017 tudi tokrat cilja visoko.

Spremljajte prvenstvo
Uradna spletna stran prvenstva
Uradna Facebook stran prvenstva
– Instagram: #eurovolley2019
– Instagram: #eurovolley2019si

Slovenija bo skušala izboljšati svoj najboljši rezultat z evropskega prvenstva 2015 (v organizaciji Bolgarije in Italije), ko je v konkurenci 16 najboljših reprezentanc Evrope dosegla odmeven rezultat, izvrstno srebrno medaljo. V finalu so tedaj klonili proti izvrstnim Francozom. Na evropskem prvenstvu leta 2017 so Slovenci prvenstvo sklenili v četrtfinalu, napredovanje jim je prekrižala Rusija, ki je na koncu tudi osvojila naslov evropskih prvakov. Za razliko od prejšnjih prvenstev bo letos namesto 16 nastopilo 24 reprezentanc, ljubitelji odbojke pa si boste lahko ogledali 76 tekem.

Skupina A – Francija
Bolgarija, Francija, Grčija, Italija, Portugalska, Romunija

Skupina B – Belgija
Avstrija, Belgija, Nemčija, Srbija, Slovaška, Španija

Skupina CSlovenija – Športna dvorana Stožice, Ljubljana
Belorusija, Finska, Severna Makedonija, Rusija, Slovenija, Turčija

Skupina D – Nizozemska
Češka republika, Estonija, Črna gora, Poljska, Nizozemska, Ukrajina

Sistem tekmovanja
V skupinskem delu se bodo reprezentance pomerile vsaka z vsako, v osmino finala pa bodo napredovale najboljše po najboljše štiri iz vsake skupine.  Skupinski del vključno s četrtfinalom bodo gostile vse države gostiteljice. V Sloveniji in v Franciji bosta odigrani polfinalni tekmi, veliki finale pa bo v Parizu.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca (foto: CEV / Odbojka.si)

Spored tekem slovenske reprezentance
četrtek, 12. september, 20.30: Slovenija – Belorusija
sobota, 14. september, 20.30: Slovenija – Finska
nedelja, 15. september, 20.30: Slovenija – Turčija
torek, 17. september, 17.30: Slovenija – Severna Makedonija
sreda, 18. september, 17.30: Slovenija – Rusija
Podroben spored lahko preverite tukaj.

Za ogled tekem velja veliko zanimanje, v promet je šlo že več kot 20.000 vstopnic, zato pohitite z nakupom svoje. Najdete jih na spletnih straneh Eventima in Petrola.

Vabljeni v Stožice!