Odbojkarji novomeške Krke pridno nadaljujejo s pripravami na novo sezono. Za fanti je prvi mesec priprav, vse pa se odvija po zastavljenih planih. Ekipa prehaja v tekmovalni ritem. Pred igralci je serija pripravljalnih turnirjev, ki bodo počasi že podali odgovore na vprašanja o pripravljenosti ekipe in elementih, ki jih bo treba pred pričetkom sezone še izpiliti.

Z doslej prikazanim je zadovoljen tudi pomočnik trenerja Jernej Rojc. “Po štirih tednih priprav lahko rečemo, da so fantje napredovali tako fizično kot tehnično. Počasi prihajamo v ritem vedno težjih pripravljalnih tekem, s katerimi bomo začeli piliti tudi taktiko in graditi igralno koncentracijo.

Kljub pozitivnemu vzdušju in delovni vnemi igralcev na treningih pa tudi sam nestrpno pričakuje zahtevnejše tekme.  “Trenerji smo z opravljenim delom zadovoljni in tako kot igralci nestrpno pričakujemo domači mednarodni turnir ta vikend v Novem mestu, naslednji v Kapošvarju na Madžarskem in konec meseca še turnir v Banji Luki v Bosni in Hercegovini.

Z dosedanjim potekom priprav je zadovoljen tudi organizator igre Svit Hafner.Na pripravah smo veliko časa posvetili kondicijski pripravi in mogoče malo manj taktični, saj se igralci poznamo že iz prejšnje sezone. Na tem elementu bomo delali s prihajajočimi pripravljalnimi tekmami, ki jih je na urniku že kar nekaj. Tekme bodo pokazatelj naše fizične in ne toliko taktične priprave, saj smo se v začetku te sezone bolj posvetili slednji.

Gorenjec v dresu novomeške Krke v novi sezoni z izjemo dveh favoritov vidi številne konkurenčne ekipe. “V letošnji sezoni pričakujem zelo izenačene boje v srednjem delu lestvice. Mislim, da imata ACH Volley in Calcit Kamnik letos ekipi, ki jima bodo drugi klubi težko parirali.

V naslednjih tednih bo vsa pozornost usmerjena v evropsko prvenstvo in pri Svitu ne bo prav nič drugače. “Spremljam tudi trenutno evropsko prvenstvo v odbojki in sem zelo vesel, da smo ena od držav organizatoric. Je izvrstna promocija naše države in mesta, hkrati pa prinaša dobre tekme mednarodnega kova.

V kolikor mu bo prosti čas dopuščal, si bo tudi sam skušal ogledati čimveč tekem. “Odziv na prvenstvo je zelo dober, kar nakazuje tudi število prodanih vstopnic za prihajajoče tekme. Med favorite letošnjega prvenstva uvrščam Rusijo, Francijo, Italijo in Poljsko. Naša reprezentanca ima letos spet lepo priložnost za dokazovanje, vendar pa bo to treba prikazati tudi na igrišču. Mislim, da so naši fantje tega zmožni in tudi željni.

Vabljeni torej na mednarodni odbojkarski turnir za pokal Novega mesta v športno dvorano Marof in na tekme evropskega prvenstva v Stožice!