Moški odbojkarski klub Krka je v sodelovanju z mestno občino Novo mesto minuli vikend gostil mednarodni odbojkarski turnir za pokal Novega mesta 2019. Turnirja so se udeležile ekipe OK Jedinstvo Stara Pazova (Srbija), UVC Holding Graz (Avstrija) in VK Lvi Praha (Češka). S tremi zmagami brez poraza se je na turnirju najbolje izkazala prav novomeška ekipa in zasluženo osvojila prvo mesto.

Rezultati
1. Krka – UVC Graz 3:2
2. OK Jedinstvo – VK Lvi Praha 3:1
3. UVC Graz – OK Jedinstvo 2:3
4. Krka – VK Lvi Praha 3:2
5. VK Lvi Praha – UVC Graz 3:1
6. Krka – OK Jedinstvo 3:0

Končni vrstni red
1. MOK Krka (SLO)
2. OK Jedinstvo (SRB)
3. VK Lvi Praha (CZE)
4. UVC Graz (AUT)

Turnir se je izkazal za izredno uspešnega, saj so bile vse ekipe precej izenačene, kar je botrovalo napetim bojem za vsako točko. Tekme proti tujim ekipam so se izkazale kot prava izbira, saj so se tako lahko ekipe bolj posvetile svoji igri in izboljšavi le te. Odigranih je bilo veliko nizov in tako so trenerji lahko v ogenj poslali tudi mlade upe. Medtem, ko so nekatere kombinacije že delovale, pa so se pokazale tudi šibke točke, katere bodo morale ekipe v preostalih treh tednih, kolikor jih je še preostalo do pričetka prvenstev, še izpiliti.

Zoltan Mozer, pomočnik trenerja, UVC Holding Graz:
To je bil prvi turnir za nas v tem pripravljalnem obdobju. Naša ekipa je precej nova. Izkušenejšim igralcem smo pridružili nekaj mladih in to je bila za nas odlična priložnost, da vidimo, kako vse skupaj deluje na igrišču. Prvi in drugi dan smo odigrali po pet nizov, kar je v tem delu priprav zelo pomembno, da igralci osvojijo tekmovalne občutke. Na zadnji tekmi smo uspeli na igrišče poslati tudi mlajše igralce. Dobro so se izkazali. Turnir je prišel v pravem trenutku in zadovoljni smo s potekom ter razpletom.

UVC HOLDING GRAZ

Željko Vukelić, trener, OK Jedinstvo:
Odigrali smo nekaj res težkih tekem s kvalitetnimi nasprotniki in uspeli slaviti dve zmagi. Celoten turnir je bil na zelo visokem nivoju. Za nas je bil to odličen preizkus pred začetkom prvenstva. Zelo smo zadovoljni. Zahvalil bi se domačinu za povabilo in izredno gostoljubje. Upam, da bo to srečanje postalo tradicionalno, pa naj bo, da mi pridemo v goste v Novo mesto ali Krka k nam v Staro Pazovo.

OK JEDINSTVO STARA PAZOVA

Tomáš Pomr, trener, VK Lvi Praha:
Za nas je bil to dober turnir. Pomembno nam je igrati z ekipami, ki jih ne poznamo, proti neznanim igralcem. To nas prisili, da se osredotočamo nase, na svojo igro. Na Češkem se z drugimi ekipami precej dobro poznamo, zato smo veseli nastopanja v Sloveniji. Na ta način tudi nekoliko skrijemo svoje adute pred tekmeci v državnem prvenstvu. To je bila dobra priprava. Prvi dan smo sicer imeli nekaj težav po dolgem potovanju, igralci so bili vidno utrujeni. Ne glede na to smo preživeli prijetne in koristne tri dni v lepem Novem mestu.

VK LVI PRAHA

Tomislav Mišin, trener, MOK Krka:
Mislim, da je bil turnir odličen. Kvalitetni nasprotniki, ekipe in igralci, ki pogosto igrajo evropska tekmovanja. Tudi kolegi trenerji so bili izredno zadovoljni s kvaliteto odbojke na tem turnirju. Ekipe so bile zelo izenačene in to nam je odlično služilo, da smo videli, kje smo v tem trenutku in na čem bomo še morali delati. Splošno gledano je bil turnir uspešen. Odigrali smo veliko nizov in na koncu osvojili prvo mesto. Zelo sem zadovoljen.

MOK KRKA