Odbojkarji odštevajo še zadnje dni do pričetka sezone. V soboto se namreč pričenja nova sezona 1. državne odbojkarske lige, v družbi najboljših pa bodo znova nastopali tudi odbojkarji novomeške Krke. Prav Krka bo v gosteh skupaj z ekipo Hiše na kolesih Triglav otvorila sezono, v večernem terminu pa bodo sledile še preostale tri tekme prvega kroga.

1. DOL za moške, 1. krog
Hiša na kolesih Triglav – Krka (17:30)
Panvita Pomgrad – Črnuče (19:00)
Hoče – Salonit Anhovo (19:00)
Šoštanj Topolšica – Maribor (19:00)

Spomnimo – ACH Volley in Calcit Volley se bosta državnemu prvenstvu priključila v drugem delu, saj bosta sprva nastopala v srednjeevropskem prvenstvu MEVZA. V tem tekmovanju bo sicer nastopal še tretji slovenski prvoligaš Maribor.

Kranjčani brez večjih sprememb

V ekipi Hiše na kolesih ni prišlo do večjih sprememb, jedro ekipe ostaja enako. Kapetanski trak bo še naprej nosil Dolenjec Janko Bregant, na mestu sprejemalca ostajajo Miha Mali, Gal Timotej Kos in Črt Bošnjak, za blok pa bosta še naprej skrbela Jure Jenko in Uroš Tučen. Podajalec Aleš Kök je prenehal z igranjem, zato so v klubu iz vrst Gen-i Volleya zvabili mladega Janija Godniča. Obeta se nam tudi bratski dvoboj, saj se je Gorenjcem pridružil mlajši brat našega blokerja Grege, Uroš Erpič. Ekipo bo še naprej vodil Sašo Rop, pri tem pa mu bo pomagal Gregor Perhaj.

Veselimo se pričetka sezone. Na tekmo s Triglavom prihajamo dobro pripravljeni. Vemo, da nas čaka zahtevna tekma, ampak gremo po zmago.

Martin Kosmina, kapetan novomeške odbojkarske ekipe