Na zmagovito soboto, 5.10. 2019, ko je po več letih članska ekipa Krke iz Kranja na prvenstveni tekmi prve lige odnesla 3 točke z zmago proti domači ekipi Hiše na kolesih, se je odvil 1. turnir kvalifikacij male odbojke za 1. ligo, na katerem so sodelovale naslednje ekipe: domačin Calcit Volley, SEP Mokronog in naši fantje MOK Krka.

Igrali smo prvo in drugo tekmo, obe tudi zmagali kljub odsotnosti prvega trenerja Andreja Praha, za katerega upamo, da se kmalu vrne željan predajati dragocene izkušnje in znanje na mlajše. 

Najprej smo se ob 10. uri pomerili z domačini iz Kamnika. Udarna četvorka je v zasedbi Žiga Kastelic, Tim Šetina, Arne Oblak in Val Udovič hitro zagospodarila na igrišču ter brez večjih napak in z nekoliko pazljivejšo igro gladko dobila prvi niz s 25:14.

V drugem nizu smo poizkusili z 2. postavo v zasedbi Kostja Skenderovič, Enej Fink, Jure Kastelic in Maj Resnik, kateri so hitro prišli do vodstva 7:0. Potem pa je prišlo obdobje  črnih minut… Premalo natančnosti, preveč napak v zaključkih, slabe postavitve in predvidevanja oziroma z glavo povsem nekje drugje, samo na odbojkarski tekmi ne… In še bi lahko naštevali. Skratka, na koncu smo set izgubili na 23. točki.

Tretji niz smo spet začeli s prvo postavo in tako kot prvi set  gospodarili na igrišču. Kljub nekaj brezglavim napakam smo ga uspeli dobiti s 25:11.

Druga tekma proti Mokronogu je bila priložnost, da so zaigrali vsi igralci, kateri so bili na turnirju. Odbojkarji Mokronoga so prišli na tekmovanje z 2 leti mlajšimi fanti in jih je potrebno pohvaliti za borbo. Začetek je odličen, le tako naprej. Pomlajena ekipa iz Mokronoga je prav z mladostjo in s prikazano veliko željo po igranju delovala na prisotne gledalce simpatično in optimistično. 

Nas pa čaka še ogromno dela, da bomo posegali po visokih ciljih, ki jih imamo zastavljene v naših sanjah.

Naslednji turnir je že to soboto v OŠ Bršljin, zato vabljeni v čim večjem številu, da glasno podprete svoje in naše fante!

MOK