Odbojkarji novomeške Krke so odlično odprli novo sezono. Minulo soboto so na gostovanju v Kranju zabeležili zmago, ki je potrdila dobro delo fantov na pripravah, hkrati pa vlila nekaj dodatne motivacije za nadaljnje delo. Ta vikend odbojkarje čaka drugi krog, v prestolnico Dolenjske pa bo pripotoval OK Maribor.

Mariborčani so v lanski sezoni poskrbeli za eno najprijetnejših presenečenj prvenstva. Z mlado, perspektivno ekipo, ki jo v večini sestavljajo domači fantje, so končali med najboljšimi štirimi ekipami lige. Vložek v promocijo odbojke na štajerskem koncu se pozna tudi v njihovi dvorani Tabor. Mariborčani so na domačih tekmah redno beležili visoko število obiskovalcev, vrhunec pa so dosegli na tekmi za tretje mesto, tedaj se je v dvorani zbralo več kot 1000 obiskovalcev.

Mariborčani so za letošnjo sezono uspeli zadržati jedro ekipe. Kapetanski trak nosi Jernej Detela, na sprejemalskem mestu sta najnevarnejša Žiga Donik in mladi as Rok Možič, v vlogi libera nadaljuje Alan Košenina, igro pa organizira nosilec srebrne medalje z letošnjega EP Uroš Planinšič. Ekipi se je priključil tudi Aljoša Bogožalec. Prvi trener ekipe je Sebastijan Škorc.

Ekipa OK Maribor, 2019-2020
Podajalca: Planinšič Uroš, Hafner Urban   
Korektorja: Detela Jernej, Bogožalec Aljoša
Sprejemalci: Donik Žiga, Herman Aljaž, Možič Rok, Bračko Rok, (Šijanec Miha)
Srednji blokerji: Uremovič Filip, Mulec Jan, Koblar Vid, Kovačič Tit
Prosta igralca: Košenina Alan, Šijanec Miha

Mariborčani letos nastopajo tudi v srednjeevropski ligi MEVZA. V sredo so v sklopu tega tekmovanja doma gostili ACH Volley, Ljubljančani pa so se morali za zmago precej potruditi, a na koncu so Štajerce le strli v štirih nizih.

Prideš na tekmo? Označi se na
našem Facebook eventu in
povabi še prijatelja!

Krkaši osredotočeni na svojo igro

Prva zmaga pomeni dober uvod v novo sezono. Ekipi je dala še boljši zagon za treninge in prihajajoče tekme,” je dejal organizator igre pri novomeški Krki, Svit Hafner. Novomeščani so se sicer razveselili zmage, a s prikazano igro niso bili zadovoljni. V igri je bilo opaznih preveč nihanj, prav tako sprejem ni bil na želenem nivoju. “V prihodnjih tekmah bo potrebno popraviti navezo blok – obramba in izboljšati učinkovitost v izigranih situacijah.

Igra, ki so jo Krkaši prikazali v prvem krogu je morda zadoščala za zmago, a proti Mariborčanom bo treba pristopiti še bolj zbrano. “Gre za perspektivno ekipo z dvema nevarnima sprejemalcema, a osredotočili se bomo na svojo igro. Držati bo treba konstantnost v igri ter več žog ujeti v bloku in obrambi,” pred tekmo z Mariborom razmišlja kapetan ekipe Martin Kosmina.

Odbojkarji si močno želijo spodbude s tribun, zato vas prav lepo vabimo, da se udeležite prve domače tekme v novi sezoni.

1. državna odbojkarska liga, 2. krog
MOK Krka – OK Maribor
sobota, 12. oktober, 19:00
Športna dvorana Marof

VABLJENI!