V drugem krogu državnega prvenstva sta se v Novem mestu pomerila MOK Krka in OK Maribor. Zmagovalca je podal šele peti niz, dve točki pa sta na koncu odšle na Štajersko. Najbolj razpoložena igralca sta bila Martin Kosmina pri domačih in Rok Možič pri gostih, oba sta dosegla po 23 točk. Mariborčani so blesteli predvsem v bloku, zbrali so kar 10 blokov več od Novomeščanov.

1. DOL za moške, 2. krog
Krka – Maribor
2:3 (17, -17, -20, 25, -13)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 12. 10. 2019, gledalcev: 150. Sodnika: Melavc, Ortl
MOK Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič 7,  Kosmina 23, Borin (L), Drobnič 13, Travnik, Pucelj, Kumer 12, Lindič 7, Ogulin, Renko, Dimič
OK Maribor: Šijanec (L), Herman, Hafner, Mulec 3, Detela 1, Koblar, Možič 23, Košenina (L), Donik 10, Bračko 1, Uremovič 9, Kovačič, Planinšič 3, Bogožalec 16.

Novomeški odbojkarji so odlično odprli tekmo. Na dober servis Kosmine so hitro pobegnili na prednost s 5:2. Nadaljevali so v podobnem tempu, blesteli pa predvsem v fazi blok-obrambe, ki je na prvi tekmi manjkala. Pri zaostanku z 9:4 je s prvim odmorom poskusil gostujoči trener Sebastjan Škorc. David Kumer je nadaljeval z dobrimi servisi in prednost domačih je rasla. Pri 13:4 so gosti poskusili še z drugim odmorom. V nadaljevanju so gosti le zaigrali nekoliko bolje, popravili učinkovitost v napadu, a Novomeščani so še naprej držali visok nivo servisa in s tem Mariborčanom povzročali nemalo preglavic. Krkaši so niz varno pripeljali do konca in ga dobili s 25:17.

Gosti so v drugi niz vstopili z Bogožalcem na mestu korektorja in takoj zaigrali nekoliko bolje. Popravili so sprejem, posledično jim je stekla igra v napadu. Domači so prvo polovico niza še držali korak, nato pa je padla učinkovitost v napadu, kar nekaj žog je končalo v štajerskem bloku. Domači trener Tomislav Mišin je poskušal s polminutnimi odmori in menjavo igralcev, a naleta gostov ni bilo moč ustaviti. Mariborčani so niz dobili s 17:25.

Tretji niz je bil izenačen vse do 16. točke. V nadaljevanju so več želje v obrambi pokazali gosti, kar nekaj domačih napadalnih poskusov ujeli z blokom, v napadu pa sta blestela Možič in Bogožalec. Po bloku Bogožalca nad Kosmino je semafor kazal že 17:22, to pa je gostom zadoščalo. Niz so brez težav pripeljali do konca in slavili z 20:25.

Podobno izenačen je bil tudi četrti niz, le da so pri rezultatu 15:15 na plin stopili domači. Po uspešnem bloku Kumra so pobegnili na tri točke prednosti. Mariborčani se pričakovano niso predali. Po dveh uspešnih obrambah je za izenačenje na 19. točki poskrbel Možič. V končnico sta ekipi vstopili poravnani na 20. Sledil je uspešen blok Planinšiča. Zatem so gosti storili napako na servisu, za minimalno vodstvo domačih pa je z asom poskrbel Kumer. Ekipe so nadaljevale točko po točko. Najprej uspešen napad Donika, nato Drobniča, zatem Bogožalca. Prvo zaključno žogo za domače je priigral Erpič, a že v naslednji akciji je sledila napaka domačih v obrambi in izenačenje na 24. Možič je z močnim diagonalnim udarcem gostom priigral prvo zaključno žogo, a nato je Donik servis poslal v mrežo. Kumer je z močnim udarcem po paraleli priigral drugo zaključno žogo za Krko, z zvitim udarcem za končnih 27:25 pa je Kosmina tekmo poslal v peti niz.

Luka Lindič, Krka:
V prvem nizu smo v polju držali dobro energijo, ki pa  v drugem popustila. V četrtem nizu smo se pobrali. V petem nizu so odločale malenkosti, žal so se obrnile v prid gostov.

Rok Možič, Maribor:
Skozi celoten peti niz smo držali igro, na koncu malo padli, a na našo srečo so domači potem zgrešili dva pomembna servisa. Odločile so malenkosti. Treba je čestitati domačinom za dobro igro, mi pa smo veseli nove zmage.

Rezultati preostalih tekem 2. kroga:
Salonit Anhovo – Šoštanj Topolšica 3:0 (20, 13, 18)
Črnuče – Hoče 3:2 (20, -20, -23, 22, 13)
Hiša na kolesih Triglav – Panvita Pomgrad 3:0 (23, 13, 22)

Rezultati in lestvica

Odbojkarje Krke v naslednjem krogu čaka gostovanje v Murski Soboti, kjer se bodo pomerili z ekipo Panvite Pomgrad.